Hlavní obsah

Arash AF-8 - další silniční letadlo

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Malých výrobců automobilů je nyní po světě jako máku. Je však zajímavé, že většina z nich se snaží na trh přivést sportovní vůz. Dalším takovým projektem bude sporťák s názvem Arash AF-8.

Článek

Za tímto vozem nestojí nikdo jiný než Arash Farboud, který je autorem i vozu Farbio GTS. Tento vůz se již prodává a jak to vypadá, Farboudovi se práce marketingového manažera nelíbí.

AF-8 je jeho dalším dílem, které by mělo na silnicích trhat asfalt a zaujmout především svým ultimativním vzhledem. Všecho je podřízeno účelnosti a nic na voze nepřebývá. Ostatně ani Farbio GTS se nepyšní zrovna perfektním vzhledem, ale spíš účelným designem pro co nejlepší obtékání vzduchu.

AF-8 ale půjde ještě dál. Auto bude mít předsunutou kabinu k přední nápravě (odborně se nazývá Cab-Forward) a za ní ve středu vozu pak uložený motor.

:. Arash AF-8

Ten pochází z dílny GM. Jedná se o starý známý agregát z Chevroletu Corvette Z06, tedy vidlicový osmiválec o objemu sedm litrů. Výkon bude na hranici 500 koní (367 kW).

Při hmotnosti vozu kolem jedné tuny pak budou tyto parametry stačit na zrychlení na stokilometrovou rychlost asi za 3,4 s (zatím samozřejmě jen odhad). Maximální rychlost vozu by se měla pohybovat kolem hranice 320 km/h.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám