Hlavní obsah

Mugen Honda Type-RR Experimental Spec

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Honda, respektive její dvorní tuningová firma Mugen, představila experimentální vůz, z něhož budou jistě všichni příznivci značky naprosto uchvácení. Type-RR je totiž automobil, u kterého se šlo po krku kilogramům.

Článek

Mugen je specialista, který připravuje sportovní verze automobilů značky Honda. Pod jeho taktovkou vznikají i závodní vozy, což znamená spousty zkušeností, které se dají přenést na obyčejnou silnici.

V novém voze Type-RR Experimental Spec. jde o to, aby se co nejvíce ušetřily kilogramy, které je nutné motorem rozhýbat. Na karoserii i v interiéru je použit uhlíkový kompozit. A když už tam je, tak musí být pořádně vidět. Všechny změněné díly mají jen průhledný lak, takže je na první pohled znát i stavba tohoto velmi lehkého materiálu.

:. Upravená přední část vozu.

Celá přední část je tak místo rudé barvy šedivá. Z uhlíkového kompozitu jsou totiž nárazník, tak i blatníky. A že není kapota? Vždyť ta je z hliníku.

Ale přejděme do interiéru. Ani tady nezavadíme o standardní kusy výbavy. Vždyť i výplně dveří jsou z šedivého ultralehkého a přitom extrémně pevného materiálu. Stejně můžeme hovořit i o sedadlech, přístrojové desce nebo podlaze. Zajímavý je ochranný rám, který je vlastně postaven jako monocoque a je zakomponován velmi nenápadně. Vidět je z něj prakticky jen zvýšený práh po otevření všech dveří.

:. Mugen Honda Type-RR Experimental Spec

Pod kapotou pak pracuje tradiční specialita Mugenu - zážehový vysokootáčkový motor o objemu 2,2 l. Výkon 191 kW a točivý moment 234 N.m je přes šestistupňovou převodovku s extrémně krátkou řadicí pákou přenášen na přední kola.

Výrobce zatím nezveřejnil další spefifikace. Dokonce ani nevíme, kolik kilogramů na voze ušetřil. Jediný další detail o tomto speciálu je ten, že má zvláštní systém sledování tlaku a teploty pneumatik. 

Reklama

Související témata:

Související články

Honda Civic Mugen RR: rudá záře

Všem fanouškům značky Honda a jejích vysokootáčkových motorů musíme hned zkraje oznámit, že tento automobil, který představujeme není u nás na prodej. A nikdy...

Výběr článků

Načítám