Hlavní obsah

Yamaha možná bude dodávat motory do Toyoty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nové mikroauto od Toyoty dostane možná motocyklový motor. Výrobcem a konstruktérem by mohla být Yamaha.

Článek

Yamaha už několik motorů pro jiné subjekty vyrábí. Nyní by to bylo ale poprvé, co by nabídla agregát do skutečně velkosériově vyráběného vozu.

Toyota nabídne svůj automobil poněkud později, než bylo plánováno. Důvodem jsou problémy s konstrukcí, která je dnes velmi drahá.

Značka by chtěla srazit cenu pod 5000 euro (asi 140 000 korun), což je v současné chvíli nemožné. A právě instalace motoru od Yamahy by mohla k tomuto dopomoci. Yamaha má s výrobou malých motorů zkušenosti a agregát do mikroauta být malý prostě musí. Navíc Yamaha se chlubí tím, že její stroje splňují velmi přísné emisní limity, ačkoliv motocykly mají extrémně vysoké otáčky.

A právě splnění emisních limitů je jedním z nejdůležitějších požadavků, které Toyota chce splnit. Snížení emisí na hodnotu LEV (Low Emision Vehicle) nebo dokonce ULEV (Ultra Low Emision Vehicle) by modelu pomohlo v prodejích.

Automobily by totiž mohly do center měst bez poplatků (např. Los Angeles, Tokio), měly by zdarma parkování (např. v Londýně), a to jsou vlastnosti, na kterých budou zákazníci čím dál více lpět.

Reklama

Související témata:

Související články

FRANKFURT: Toyota iQ

Možná si vzpomínáte na již dva roky starý koncept Endo. Tohle auto se tak designérům a konstruktérům zalíbilo, že s očima přilepenýma na jeho křivkách začali...

Mikrotoyoty se jen tak nedočkáme

Toyota by chtěla připravit během dalších dvou let mikrovůz, který by konkuroval například Smartu nebo novému Volkswagenu, který byl ve Frankfurtu představen...

Představujeme novou Toyotu Land Cruiser

V Austrálii byla představena nová generace legendárního terénního vozu Toyota Land Cruiser. Automobil povyrostl ve všech směrech, má nový motor a také mnohem...

Výběr článků

Načítám