Hlavní obsah

MG už zase tepe srdce v Longbridgi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čínská automobilka Nanjing Automobile Company (NAC) znovurozjíždí výrobu modelu MG TF. Nejenže už se vyrobily první vozy (zatím v Číně), ale už se můžete podívat i na jejich nové evropské internetové stránky.

Článek

Návrat značky MG už není snem a továrna v britském Longbridge má opět co dělat. Její výrobní haly se můžou zaplnit automobily, které tak důvěrně zná - MG TF. Čínská automobilka NAC dostála svému slibu a připravila tento vůz zpátky do výroby, a to v původních prostorách ve svém rodném městě. Továrna založená už v roce 1894 tak nezanikla a může pokračovat ve své dlouhé historii.

Pro továrnu se naštěstí nesplnily předpoklady, že bude zavřená a případně se její zdi stanou vývojovým centrem. Pro NAC se stalo spíš prestiží vyrábět vozy v Evropě a navíc tím ušetřili na dovozním clu.

:. Sami se můžete přesvědčit, zda Číňané MG změnili k nepoznání či ne. Stačí navštívit jejich stránky.

NAC připravil MG TF v trochu pozměněné verzi, než byl ten poslední model, který odsud sjížděl ještě za "vlády Britů". Dnes se vůz prodává pod značkou MG TF LE 500. Vůz na první pohled nevypadá jinak, ale pár změn se na něm udělat muselo. Změny jsou především na motoru. Opět se zde objevuje osmnáctistovka, která však je naladěná na 135 koní (99 kW). Původně měl vůz dvě výkonové verze 120 a 145 koní (88 a 106 kW). Malé změny jsou i na karoserii, která je o tři milimetry delší (3943 mm) a o několik milimetrů nižší (1249 mm).

Nyní tedy zbývá jen čekat, kdy se rozjede skutečná výroba v Británii, kolik bude vůz stát a s jakou kvalitou přijde na trh.

Reklama

Související články

Čínská automobilka chce koupit Rover

Německý výrobce luxusních vozů BMW jedná o možném prodeji značky Rover čínské automobilce SAIC Motor. Uvedli to mluvčí obou firem. Upozornili však, že dosud...

Automobilka Nanjing zahájila výrobu vozů MG

Když Rover zkrachoval, stala se ze značky skládačka, o které nikdo přesně nevěděl, komu vlastně patří. Jedním z kusů značky byla i divize MG Rover, kterou...

MG a Rover se zase možná spojí

Podle posledních zpráv začaly znovu námluvy značek MG a Rover. Tentokrát se u jednacích stolů však nemluví anglicky, ale čínsky. Obě značky totiž vlastní...

Výběr článků

Načítám