Hlavní obsah

Superb miláčkem českých motoristů

Novinky, Jaroslav Šimek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MLADÁ BOLESLAV

Škoda Superb zvítězila v anketě o nejoblíbenější automobil roku 2003 v České republice. Na druhém místě se umístil Peugeot 307 SW, třetí skončila Mazda 6. Rozhodlo o tom v anketě téměř 190 tisíc českých občanů.

Foto: Jiřina Šifaldová

Start malých plochodrážníků

Článek

V dubnu 2002 byl Superb vyhlášen autem roku 2002 v Jugoslávii. Dvojnásobné ocenění obdržel ve Velké Británii. V září 2002 byl model Superb 2.5 V6 TDI Elegance vyhlášen vítězem ankety "The Caravan Club Towcar of the Year 2003" a v říjnu loňského roku obdržel cenu "Luxusní vůz roku", kterou uděluje Asociace skotských automobilových novinářů. V listopadu 2002 Škoda Superb získala s těsným bodovým rozdílem druhé místo v kategorii automobily střední a vyšší střední třídy v rámci ankety Zlatý volant, kterou pořádá německý časopis Bild am Sonntag.

Prvním letošním oceněním automobilu Škoda Superb byl zisk titulu "manažerský vůz roku 2003", udělila mu jej komise složená z litevských motoristických novinářů. "Řada mezinárodních ocenění, ale především stoupající zájem zákazníků jsou nejlepší odpovědí na možné spekulace o budoucnosti tohoto modelu," řekl při přebírání ocenění předseda představenstva Škoda Auto Vratislav Kulhánek.

Jeho slova potvrdil i nejvyšší představitel vedení koncernu Volkswagen Bernd Pischetsrieder v nedávném rozhovoru pro magazín Automobil Revue: "Superb je pro Škodu důležitým autem už tím, že navazuje na dlouhou tradici na domácích trzích. Tomu odpovídá i úspěch, který v zemích bývalého východního bloku má. V západní Evropě si své místo teprve hledá . Musí si najít zákazníky a pak nemám nic proti tomu, aby Škoda i nadále byla zastoupena velkým, cenově atraktivním autem," řekl Pischetsrieder. Martin Procházka

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám