Hlavní obsah

Motory BMW budou i v jiných značkách

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka BMW se rozhodla opět začít prodávat své motory ostatním značkám. První vlaštovkou je spolupráce s PSA a motor 1.6/88 kW, společné vývoje však nebudou jediným výsledkem. BMW chce motory hlavně prodávat.

Článek

Kdybychom chtěli najít nejlepší motory na světě, moc dlouho bychom hledat nemuseli. Třeba pro letošní rok je korunovaným králem BMW, alespoň podle ankety Engine of the Year. [celá zpráva] Ani v minulých letech si značka nevedla vůbec špatně, takže není pochyb, že mnichovský výrobce agregáty do automobilů skutečně umí.

Jenže co z toho BMW má, když na této popularitě nevydělává. Vyrobit sto tisíc nebo milión motorů je už dost velký rozdíl. Proto se v budoucnu plánuje velká expanze.

Nečekejte však, že bychom potkali třeba v Opelu motor 5.0 V10 z M5 (resp. M6). Bavorská značka chce expandovat s malými zážehovými a vznětovými čtyřválci, které hodlá nabídnout jak evropským, tak především asijským značkám. Právě zde je totiž největší potenciál. Čínské či indické automobilky chtějí být konkurenceschopné i na náročných amerických a evropských trzích, a to by se s motory "made by BMW" mohlo dařit lépe.

Anketa

Koupili byste si čínský automobil, kdyby v něm byl kvalitní motor od BMW?
Ano
22,7 %
Ne
77,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 598 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Ceny Motor roku 2006 moc nepřekvapily

Každoroční předávávání cen automobilkám za nejlepší motory (Engine of the Year) proběhlo i letošní rok. Žádné velké překvapení se však nekonalo. V poslední...

BMW představilo oficiálně M3

Již třetí článek o BMW M3 znamená, že značka má skvělou marketingovou strategii. O voze se stále píše a pořád je co. Tento článek je poslední z řady...

Výběr článků

Načítám