Hlavní obsah

Škodovky se budou možná vyrábět i v německém Emdenu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Volkswagen má severozápadním Německu ve městě Emden výrobní továrnu, která nyní chrlí do světa modely Passat. Podle denníku Automobilwoche se zde však plánuje výroba i vozů Audi a možná také českých škodovek.

Článek

Nová výrobní linka je totiž velmi flexibilní a dokáže produkovat automobily až na třech platformách. Záleží pouze na přísunu materiálu a dílů, ze kterých bude automobil následně složen. Proto se zde začne vedle současného modelu Passat vyrábět i jeho nástupce. V dohledné době se zde však začne vyrábět model Audi A4.

Podle nového šéfa VW Martina Winterkorna je taková výroba výhodná, protože se sdruží veškeré výrobní prostředky a kapacity do jednoho bodu.

Také však řekl, že linka je připravená produkovat další vozy, nejlépe deriváty Passatu. Vzhledem k tomu, že Škoda Auto zanedlouho začne s výrobou nového Superbu, jeho přesun do Emdenu by mohl uvolnit výrobní kapacity v Kvasinách pro rozšíření produkce Roomsterů.

Reklama

Související témata:

Související články

Odbory ve Škodě Auto hrozí stávkou

Odbory v největší domácí automobilce Škoda Auto požadují radikálnější nárůst platů u zaměstnanců. Proto příští týden budou pořádat na podporu svých mzdových...

Test nové Škody Fabia 1.2 HTP: změna kabátu

Škoda Fabia byla a je stále žádaným zbožím na automobilovém trhu. Jenže první generace má už své roky a není možné protahovat životnost minimálními změnami...

Výběr článků

Načítám