Hlavní obsah

Ford Flex: když chcete víc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká posedlost velkými vozy pokračuje. Zda se Ford trefí se svým novým crossoverem do černého to zatím nevíme, dozvíme se to až v roce 2008. To se totiž začne nový Ford Flex prodávat v USA.

Článek

Ford Flex je vlastně pořádně velké MPV. Jako crossover to ani nazývat nemůžeme, protože nemá zvýšený podvozek, jen si zákazníci místo klasického zadního pohonu mohou připlatit za čtyřkolku. Ale to by byl třeba Chrysler Voyager také na rozhraní kategorií.

Flex s jeho více než pěti metry délky nabízí luxusní svezení šesti cestujícím, když každý z nich má svoje samostatné sedadlo, které lze posouvat a sklápět. Nejzajímavější však je možnost zapustit do podlahy nejen třetí řadu sedadel, ale i druhou. Tím se vytvoří extrémně dlouhá ložná plocha. Kdo si bude přát, může si objednat méně komfortní verzi, která však převeze cestujících sedm, když ve druhé řadě je klasická lavice.

:. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti.

Automobil je typický "Američan". Pohání ho totiž vidlicový zážehový šestiválec o objemu 3,5 l a to je zatím jediný agregát v nabídce. Později snad přijdou další, ale zda se bude jednat také o některém z turbodieselů, o tom Mark Fields, šéf divize Ford USA zatím pomlčel. Zatím tedy víme jen strohé informace o výkonu a točivém momentu - 191 kW a 333 N.m.

Automobil nabídne vysoký komfort. Tak kupříkladu na výběr budou mít cestující ze sedmi barev osvětlení interiéru, na přístrojové desce najdou ovládání velkého multimediálního a informačního systému (satelitní rádio, DVD, mp3, navigace, bluetooth) a pohodu ve voze bude mít na svědomí i velké střešní okno.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám