Hlavní obsah

Dodge Hornet především pro Evropu

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak to vypadá, koncern DaimlerChrysler se rozhodl zcela ukončit plány na výrobu vozu Dodge Hornet v USA a dokonce jej stahuje i z tamních prodejních plánů. Podle nejvyššího představitele chrysleru je hornet určen primárně pro Evropu.

Článek

Šéf automobilky a předseda představenstva Tom LaSorda se před nedávnem vyjádřil, že v hledáčku výrobců nového modelu Dodge Hornet jsou tři společnosti: PSA, Hyundai a čínská Chery. Právě poslední jmenovaná vypadá nejnadějněji. [celá zpráva]

Nyní se LaSorda rozpovídal o prodejních plánech tohoto vozu. Podle něj by se měl hornet prodávat od samého začátku pouze v Evropě a jako evropský model by se tedy měl i konstruovat. Až později přijde vůz z Číny do Mexika a Kanady. Co bude s USA se zatím neví. Prý se stále rozhoduje, zda model vůbec kdy do USA přijde.

Chery je návrhem na výrobu vozu pro Chrysler nadšeno. Plánuje, že spolupráce by mohla být natolik rozsáhlá, že by se mohla značka stát hlavním výrobním závodem koncernu pro vozy určené k asijskému prodeji. Již nyní se vytvářejí plány spolupráce a rozšíření výrobních závodů, na které by přispěl i Chrysler. Velký problém však bude představovat pravděpodobně kvalita, na jejíž kontrolu budou muset být přizváni externí odborníci z Japonska a Evropy.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám