Hlavní obsah

Škoda buduje technologické centrum a potvrdila model Yeti

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MLADÁ BOLESLAV

Automobilka Škoda položila základní kámen nového technologického centra. Tisková zpráva však oficiálně potvrdila uvedení nového modelu Yeti do výroby. Zanedlouho se tak dočkáme prvního vozu ve stylu SUV z produkce domácí automobilky.

Článek

V technologickém centru budou umístěny kanceláře, laboratorní a dílenské plochy, bude zde probíhat vývoj elektroniky a elektriky vozidel, vývoj podvozku a agregátu, testovací aktivity jako například akustické a hlukové zkoušky, speciální zkoušky sluneční simulace, testy v klimakomorách a ve světelném tunelu.

Potvrzení yetiho

"Výstavbu technologického centra si vyžádalo připravované rozšíření produktové palety o další nové modely automobilů Škoda jako například úspěšný model Škoda Roomster nebo připravovaný vůz Škoda Yeti, zvyšující se technické a legislativní požadavky a rostoucí nároky zákazníků." Tolik říká tisková zpráva a je tedy jasné, že právě Škoda Yeti rozšíří řady vyráběných modelových řad.

Předseda představenstva koncernu Volkswagen Dr. Bernd Pischetsrieder však šel ještě o kousek dál a prohlásil: "Společnost Škoda Auto dosáhla v posledních letech enormního pokroku ve vývoji produktů, v kvalitě a počtu prodaných vozů. S novým modelem Škoda Roomster letos úspěšně uvedla na trh svou čtvrtou modelovou řadu. V každé modelové řadě také v budoucnu přibudou ještě další nové deriváty, jako např. nejnovější Škoda Octavia Scout nebo Škoda Praktik."

Je tedy jasné, že oba jmenované vozy se zanedlouho objeví na našich silnicích a koncern Volkswagen se Škodou počítá doi budoucna jako s lídrem prodejů levnější sekce vozů koncernu, do které se má po výměně v představenstvu [celá zpráva] Škoda dostat.

Reklama

Související témata:

Související články

Škoda Yeti SUV: další fotografie

V ženevském výstavníma areálu Pal Expo začíná v úterý mezinároní autosalón. K hlavním lákadlům expozice Škoda Auto bude patřit studie moderního kompaktního...

Škoda Yeti do výroby?

Na Autosalónu 2005 v Brně byla částečně zodpovězena otázka, která byla položena již na letošním březnovém mezinárodním autosalónu v Ženevě. Vznikne ze studie...

Výběr článků

Načítám