Hlavní obsah

Vaření v myčce na nádobí – nejnovější fenomén v přípravě jídla

Novinky, das

Rádi vaříte, ale tradiční způsoby vám připadají nudné či ne příliš ekonomické? Pak právě pro vás máme absolutní novinku v přípravě jídla - vaření v myčce na nádobí. Opravdu se nejedná o žádný vtip, ale naprosto módní záležitost, které podléhá stále více žen po celém světě. Alespoň to vyplývá z rozsáhlé databáze videoreceptů, jež lze na internetu nalézt.

BEZ KOMENTÁŘE: Lasagne uvařené v myčce spolu se špinavým nádobím

 
Článek

Podle kuchařek tak ušetříte peníze i čas. Jelikož vaříte současně s mytím špinavého nádobí. Stačí jídlo vakuově uzavřít či řádně zabalit do alobalu, aby se k jídlu nedostala patřičná chemie či nečistoty z nádobí, a je hotovo.

Italka Lisa Casali dokonce už vydala speciální kuchařku na toto téma. Jelikož jak sama říká, příprava jídla tímto způsobem je velmi rychlá, příjemná a praktická.

Myčka na nádobí totiž funguje podobně jako parní trouba. Je to ale trošku alchymie najít pro konkrétní jídlo správný program. Zatímco některým jídlům vyhovuje vaření při mytí na nižší stupeň, tzv. eco program, jiné vyžadují ty nejdelší programy s nejvyšší možnou teplotou.

Například rybám stačí nižší teploty, ale například hovězí maso vyžaduje minimálně 50°C.

Podívejte se na přiložená videa, jak takové vaření vypadá.

BEZ KOMENTÁŘE: Pro vaření v myčce nádobí je rovněž vhodný losos

Reklama

Související témata:

Související články

Jogurtové pochoutky na sladký i slaný způsob

Výživoví experti jej zařazují mezi nejzdravější potraviny, dietologové by ho svým obézním pacientům nejraději předepisovali na recept a rozumné maminky ho balí...

Výběr článků

Načítám