Hlavní obsah

Hubnout lze i pomocí sledování hororů

Hubnut se dá různými způsoby. Podle britských biologů i pomocí sledování děsivých filmů. Vyděšená psychika totiž spaluje mnohem intenzivněji a od prvního záběru po konečné titulky to může být až 200 kilokalorií neboli 837 kilojoulů. Katalyzátorem spalování při sledování hororu trvajícího hodinu a půl je především stresový hormon adrenalin.

Foto: Profimedia.cz

U nejděsivějšího hororu lidé spálí tolik energie, co se vejde do tabulky čokolády.

Článek

Energetický výdej u diváků hororů sledovali vědci z University of Westminster, měřili jim také srdeční tep, příjem kyslíku a výdej oxidu uhličitého. U nejděsivějšího hororu spálili lidé tolik energie, co se vejde do tabulky čokolády.

Vědci z Londýna také zjistili, že u různých hororů diváci spalují odlišně a největší energetický výdej měli při sledování filmu Osvícení s Jackem Nicholsonem z roku 1980. Na druhém místě skončila hororová klasika Čelisti a třetí místo získal Vymítač ďábla.

„Každý z filmů zrychloval tep… Vylučoval se rychle fungující adrenalin, který je produkován při krátkodobém a velkém stresu, v tomto případě při strachu, a tento adrenalin snižuje apetit, zvyšuje bazální metabolismus a pomáhá spálit větší množství kalorií,“ uvedl k výzkumu jeden z autorů doktor Richard Mackenzie z University of Westminster.

Přehled hororů podle míry spálených kalorií
1. Osvícení
2. Čelisti
3. Vymítač ďábla
4. Vetřelec
5. Saw: Hra o přežití
6. Noční můra v Elm Street
7. Paranormal Activity
8. Záhada Blair Witch
9. Texaský masakr motorovou pilou

Reklama

Související témata:

Související články

Zakazovaná jídla, která vám pomohou zhubnout

Nezdravá, ale chuťově lákavá jídla na nás číhají na každém kroku. Vnímáme je o to intenzivněji, když se rozhodneme držet dietu a jídla tohoto typu začneme...

Jak zvládnout dietu i o víkendu

Držení diety a hubnutí jako takové je hlavně o silné vůli. Většina dietářů se shodne, že přes týden se to ještě vydržet dá, ale o víkendu odolat nejrůznějším...

Výběr článků

Načítám