Hlavní obsah

Stále držíte diety a žádná nefunguje? Zkuste hubnutí podle znamení

Novinky, Dana Sokolová

Astrologie lidem pomáhá nahlédnout do jejich nitra, pochopit chování svých nejbližších a podle zkušené astroložky Sharon Wardové může mnohým lidem pomoci i vybrat vhodnou dietu i cvičení. Wardová sestavila speciální astrologicko - hubnoucí plán, jenž ocenili pro deník Daily Mail i přední britští odborníci na hubnutí.

Foto: Profimedia.cz

S hubnutím mohou pomoci i znamení zvěrokruhu.

Článek

Berani (20.března - 20. dubna)

Soutěživí berani, když se pro něco rozhodnou, pak ve svém úsilí obvykle zvítězí. Proto jsou schopni držet i velmi přísné diety, kde jsou ale také vidět rychlé výsledky. Jsou velmi netrpěliví, a když nevidí rychlé výsledky, přepadne je zklamání. A jak rychle se pro hubnutí rozhodli, tak rychle od něj i upustí.

Vhodné diety: Atkinsonova (s vysokým obsahem bílkovin a s nízkým obsahem sacharidů). Tato dieta je velmi přísná, přesto akčním beranům zajistí dostatek energie a pak hlavně rychlé výsledky.

Cvičení: aerobic, běh či v podstatě každý sport, kde můžete jít až nad své limity

 Býk (21.dubna - 21.května)

Jedno z nejsmyslnějších znamení, které je ale tak zaměřené na uspokojení svých potřeb a potěšení, že jen těžko odolává nejrůznějším svodům. Je tak pro něj nutné plánovat jídelníček hodně dlouho dopředu.

Vhodné dieta: Objemná, která umožňuje sníst velké množství správného typu potravin např. zeleniny.  Zároveň by v ní měl být prostor i pro hříšné potraviny, jež dotyčný miluje. Býci by měli do svého jídelníčku zařadit pomalu se spalující sacharidy, jako je tmavá rýže, celozrnné pečivo či sušené ovoce - vše, co dokáže člověka rychle zasytit a naplnit.

Cvičení: Cokoliv, co probudí býkovu tvrdohlavost. Býk se potřebuje zaměřit na cíl, jehož chce dosáhnout. Poté je schopen věci neustále opakovat, dokud kýženého výsledku nedosáhne. Takovým cílem může být např. uběhnout 5 km za 30 minut.

Blíženci (22. května - 22. června)

Blíženci neradi stojí na jednom místě, milují rozmanitý život a tak je pro ně velmi těžké držet delší dobu dietu, ale i dodržet cvičební režim.

Vhodná dieta: Pestrá - a to doslova. Jídelníček by měl obsahovat velké množství různých potravin, tak aby se jedno jídlo neustále neopakovalo. Nejdůležitější je u blíženců dbát na odbourání nejrůznějších svačinek v podobě sladkostí, lupínků a nahradit tyto kalorické bomby ovocem. Nakrájené ovoce by mělo být nonstop součástí tašek a kabelek blíženců. Blíženci by měli zároveň hledět na to, aby alespoň oběd či večeři jedli v klidu u stolu a ne neustále za běhu.

Cvičení: Vyzkoušejte kombinaci aerobiku a velmi intenzivního tréninku v posilovně či na hodinách kick boxu. Blíženec se jednoduše nesmí nudit.

Rak (23.června-23.července)

Raci snadno podléhají záchvatovitému přejídání. Většina lidí je překvapená, co všechno je schopen i velmi štíhlý rak spořádat. Je to dáno osobnostní přecitlivostí, kdy právě tito lidé ve stresu a smutku hledají útěchu v jídle.

Vhodná dieta: Dieta Dr. Daniela Amena - která se zaměřuje na pět mozkových typů a jejich spouštěče pro záchvatovité přejídání. Podle studií doktora Amena právě špatné fungování určitých mozkových oblastí nese vinu za to, že se nepřinutíme jít cvičit nebo přestat s přejídáním. Ve své knize Změňte mozek, změňte tělo srozumitelně vysvětluje, jak mozek funguje a co se děje, když některá jeho část nepracuje správně. Zaměřuje se na snižování váhy a ukazuje, jak se optimálně stravovat, aby mozek prospíval a nevolal po nevhodných potravinách, po nichž se tloustne.

Cvičení: Učiněným peklem pro raky mohou být tvrdé až agresivní tréninky v podobě boot campu.  Vyhovovat jim více bude zklidňující cvičení v podobě Tai-chi, jógy či plavání.

Lev (24.července-23.srpna)

Velmi soustředěné znamení, které když se pro něco rozhodne, tak nalezne dostatečnou energii i odhodlání, aby to dokončilo.

Vhodná dieta: Bílkovinná - lvi milují mléčné výrobky jako sýr a smetanu a zároveň i hovězí maso, což jim ve skutečnosti příliš nesvědčí. Při hubnutí je mnohem výhodnější mléčné výrobky vyměnit za malé, ale vysoce bílkovinné dávky stravy v podobě vajec, ryb a luštěnin. Čím méně budou jíst lvi sacharidů, tím snáze budou hubnout.

Cvičení: Lvi milují výzvu, takže jsou pro ně vhodné nárazové varianty cvičení jako je např. squash, zumba či cvičení v posilovně.

Panna (24.srpna-23.září)

Panny jsou velmi naivní a snadno podléhají reklamám a nejrůznějším lákavým přípravkům na hubnutí. Vše u nich ale funguje chvilku a ne v dlouhodobém horizontu.

Vhodná dieta: Lehká strava bohatá na vlákninu. Panna je velmi citlivá na stres, což se u ní často projevuje žaludečními nevolnostmi. Neměla by tedy přetěžovat svůj trávicí systém těžkým jídlem. Měla by se vyhnout tučnému masu, tučným mléčným výrobkům, ale i pečivu. Naopak jídelníček by měl obsahovat potraviny bohaté na vlákninu jako čerstvé ovoce, saláty, ořechy či ryby a mořské plody.

Cvičení: Cvičení zaměřené na tvarování postavy - kam patří pilates, cvičení na vibrační plošině, jóga

Váhy (24.září-23.října)

Váhy celý svůj život staví na harmonii a rovnováze, a tak pro ně není těžké tyto dva nejdůležitější životní elementy začlenit i do svého jídelníčku. Mezi váhami lze nalézt nejvíce makrobiotiků a vegetariánů.

Vhodná dieta: Dieta zaměřená na hlídání glykemického indexu, tak aby se zharmonizovala hladina cukrů v krvi.  Váhy obecně více trpí na onemocnění ledvin a kostí, a tak by měli dbát převážně na potraviny bohaté na vápník a na dostatek tekutin.

Cvičení: Velmi nenáročné cvičení jako je jóga případně rychlá chůze apod.

Štír (24.října-22.listopadu)

Štír potřebuje tvrdý režim, který ho bude tlačit až nad jeho hranice. Pokud ho má, pak dosáhne všeho, co si usmyslí. Bez režimu je ale naprosto ztracený.

Vhodná dieta: Štíři často trpí hormonální nerovnováhou, proto by měli do svého jídelníčku zařadit co nejvíce zdravých tuků v podobě tučných ryb. K redukci hmotnosti pak štírům vyhovují extrémní diety. Například dieta Tima Ferrise, o které se zmiňuje ve své knize Čtyřhodinové tělo. Jedná se o superjednoduchou nízkosacharidovou dietu, ve které člověk musí odbourat ze svého jídelníčku všechny sacharidy, ovoce a mléko, ale jeden den v týdnu může jíst úplně vše. Jedná se o extrémní dietu, což je štírům blízké.

Cvičení: Štírům vyhovuje přísný režim, tudíž jim lze doporučit bojová umění, kickbox, ale i boot camp

Střelec  (23.listopadu-21.prosince)

Smyslní, silní a energičtí střelci milují cestování, exotiku, a proto by tomu měli přizpůsobit i svůj životní styl. Podle astroložky střelce hodně ovlivňují játra, která je nutné čistit velkým množstvím vody. Střelci by měli i své tělo pravidelně detoxikovat např. zeleninovou šťávou z mrkve či červené řepy.

Vhodná dieta: Orientální strava, která obsahuje hodně ryb, ořechů, semínek, zeleniny a celozrnnou rýži.

Cvičení: Turistika, cyklistika, běh - v podstatě cokoliv na čerstvém vzduchu

Kozoroh (22.prosince-20.ledna)

Kozorozi jsou mistři sebekázně. Dokážou se naplno soustředit na svůj cíl, pokud si něco umanou, obvykle toho dosáhnou.

Vhodná dieta: Pestrá strava - kombinace kuřecího masa, zeleniny, vajec, rýže a těstovin a to nejlépe ve formě polévek.

Cvičení: Kozorozi jsou individualisté, a jestli jim něco nevyhovuje tak týmové sporty. Proto jim více vyhovuje cvičení v posilovně či jogging.

Vodnář (21.ledna-19.února)

Svobodomyslný vodnář má problémy s dodržováním všech pravidel. Je to rebel, který si rád dopřává, a je tedy u něj těžké držet jakékoliv diety.

Vhodná dieta: Vodnáře ovládá nervový systém, tudíž je nutné ho náležitě posilovat. Měl by se tedy zaměřit na konzumaci potravin bohatých na vitamin B - listová zelenina, tuňák či vejce. Pokud chce vodnář skutečně zhubnout, potřebuje změnit kompletně způsob svého stravování. K tomu mu nejlépe pomůže hypnóza.

Cvičení: Vodnářům vyhovuje pozvolné, ale dlouhotrvající tempo. Proto by měli zkusit ultramaraton, cvičení na trampolínách, ale i zumbu či power jógu.

Ryby (20.února-20.března)

Intuitivní, soucitné ryby potřebují pozvolný až relaxační režim, kde nevydají tolik energie. Pak jsou v pohodě a i hubnutí jim jde snáze.

Vhodná dieta: Nízkotučná asijská strava, která je bohatá i na přírodní zrychlovače metabolismu jako je zázvor či česnek.

Cvičení: Strečink, plavání a tanec, který blahodárně pomáhá i k úlevě od stresu.

Reklama

Související témata:

Související články

Tajemství věčného mládí Madonny

Málokdo by hádal Madonně 53 let. Na svůj věk vypadá skutečně výborně. Ale jak i ona sama říká, za její vzhled nemohou ani tak plastičtí chirurgové, jako...

Jak zhubnout po porodu

Narozením miminka začíná pro většinu žen to nejkrásnější období v životě. Pocity štěstí ale mnohdy tlumí nadbytečné kilogramy, získané těhotenstvím. Ano,...

Výběr článků

Načítám