Hlavní obsah

Obezita se dá chytit stejně jako chřipka

Nakazit se virem, který působí obezitu, je podle amerických lékařů nejen možné, ale není to ani nic výjimečného. Virus se přenáší kýcháním, kašláním nebo dotekem rukou. Stejně jako třeba chřipka.

Článek

Nový výzkum vědců z Louisiany staví na výsledcích dřívějších výzkumů obezity. Studie prováděné na myších a kuřatech ukazují, že i zvířata nakažená tímto virem začínají nabírat na váze.

Jak uvádí list The Sun, jeden průzkum ukázal, že třetina obézních osob byla tímto virem nakažena. Je ale také nutné dodat, že jej v těle nosí i jedenáct procent osob, které nadváhu nemají.

Začíná to bolením v krku...

Profesor Nikkil Djurandhar říká, že virus známý pod jménem AD-36 se napřed usadí v plicích, a pak začíná putovat po těle.

"Nutí tukové buňky k tomu, aby se množily, a zároveň také způsobuje bolení v krku. Následně se virus usadí v tukové tkáni, kde se replikuje. Což vysvětluje, proč nakažení lidé přibývají na váze," dodává profesor.

Nabírání na váze trvá až tři měsíce, dokud si tělo vůči této nákaze nevybuduje imunitu.

Reklama

Související témata:

Související články

Pohyb je dětem vlastní, ale zdravá strava ne

S pohybovými aktivitami dětí to není zdaleka tak špatné, jak bychom z jejich „věčného“ vysedávání u počítače mohli usuzovat. Většina pravidelně sportuje, více...

Výběr článků

Načítám