Hlavní obsah

Co dělat, když vás přátelé nebo rodiče vyruší v nejlepším

Novinky, bok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Více či méně trapné okamžiky se sem tam vloudí do života každého člověka. Některé lze přejít s úsměvem, u jiných by se dotyčný nejraději propadl do země. Mezi ty patří například přistižení při milování s partnerem, ať už úmyslné nebo ne. Jak se zachovat, když vás rodiče nebo kamarádi vyruší v tom nejlepším?

Foto: Profimedia.cz

I trapný okamžik, kdy jste přistiženi při sexu s partnerem, se dá elegantně vyřešit. Ilustrační foto

Článek

Různé trapasy k životu patří. Některé by ale lidé rozhodně nechtěli opakovat. Už jen proto, že neví, jak se v takových situacích zachovat. Možná se může zdát, když přijde na otázku sexu, že každý si s partnerem dá záležet na tom, aby je při milostných hrátkách nikdo nepřistihl - pokud o to vysloveně nestojí.

I při tom nejlepším logistickém plánu vám ale nikdo nezaručí, že se zrovna neplánovaně nevrátí rodiče z chalupy nebo do bytu nevtrhne rozjařený spolubydlící. Takže i na nečekané obecenstvo je třeba se tak nějak podvědomě připravit. Jak se v dané chvíli zachovat?

„Pro co nejlepší vyřešení celé situace je dobré zaměřit se na určitou etiketu,” radí vztahová odbornice Elaine Swannová pro Woman´s Health magazine. „Etiketa je o tom uvést ty ostatní do co největší pohody. Protože i oni se určitě budou cítit velmi trapně z toho, co zrovna nechtěně viděli,” dodává.

Server přinesl několik rad, jak se s touto dosti ošemetnou a zároveň velmi trapnou situací vyrovnat, co se týče různorodosti lidí, kteří se mohou stát nechtěnými svědky milostného aktu.

Rodiče 

Pokud budou rodiče těmi, kdo svého potomka přistihnou při sexu, je jisté jedno - v danou chvíli asi budou pěkně naštvaní. Přeci jen ne všichni rodiče jsou schopni se v klidu srovnat s tím, že jejich dítě je již dospělý jedinec, do jehož života patří i sex.

Na druhou stranu, není se za co stydět. „Pokud budou narušiteli rodiče, vzbudí to v přistiženém jedinci okamžitě veškeré negativní pocity a roztržky, které mezi nimi kdy byly. Najednou se tak můžete cítit jako naprostý zloduch, který udělal tu nejhorší věc na světě,” vysvětluje Jane Greerová, autorka knihy s názvem A co já? Nenechte sobectví zničit váš vztah.

„I přes to všechno jde ale o to, že přistižený člověk je dospělý, a tudíž nese zodpovědnost za své činy. Stejně tak má nárok na to činit věci podle svého, a k tomu milování s partnerem rozhodně patří. Stejně jako rozumné chování v dané situaci,” dodává.

Vztahová expertka jen souhlasí. „Chovejte se rozumně, nenechte se strhnout v okamžitý povyk nebo dokonce nadávky. Dejte rodičům čas, aby se s tím vyrovnali po svém. Také se není vhodné omlouvat, protože opravdu není za co,” dodává Swannová.

A co potom? Nemusíte se cítit špatně a přestat s tím, co jste tak hezky začali. Žádný důvod k tomu není. Celá situace platí jak pro rodiče ženy, tak i pro rodiče muže. Základem je nedělat scény a vše vyřešit v co největším klidu.

Kamarád 

Být přistižen nejlepším kamarádem nebo spolubydlícím zrovna v tom nejlepším není až tak nepravděpodobné, především pokud bydlí na koleji nebo i v normálním bytě více lidí pohromadě.

I tady platí, že je nejlepší vše přejít v klidu. V této situaci je ovšem i místo na humor, kterého se u rodičů příliš nedostává. „I tak si uvědomte, že i dobrý kamarád nebo kamarádka nebudou nadšeni z toho, co zrovna přerušili. I oni mají mít prostor na to, se elegantně a s koktavými omluvami vypoklonkovat z pokoje,” říká Swannová.

Z celé situace se po čase může stát jen další veselá historka k dobru. Ale pozor, nemělo by se to s jejím opakováním a připomínáním přehánět. I mezi kamarády existují určité hranice tolerance.

Cizinec 

Pokud patříte mezi vyznavače ´veřejného´ milování, a špásování v autě na zadním sedadle nebo na dece kdesi v parku je vaším koníčkem, pak musíte s nechtěnými diváky rozhodně počítat. Vám to možná vadit nebude, co na to řekne druhá strana, je už otázkou.

„Cizímu člověku nedlužíte žádné vysvětlení, do vašeho soukromého života mu nic není,” uvádí Swannová. To je na jednu stranu pravda, na druhou se z takového člověka může stát ten, který vás nahlásí za veřejné pohoršení. Takže pozor na to, kde se budou vaše hrátky konat.

Ve všech případech ale platí jedno, přejít celou věc s úsměvem. Lepší způsob neexistuje. A také počítejte s tím, že se z toho stane oblíbená historka, která se čas od času někde vynoří. Zachovejte se stejně, jako když jste byli přistiženi - přejděte to s úsměvem.

Anketa

Byli jste někdy někým přistiženi při sexu?
Bohužel ano
75,7 %
Zatím ne
15,4 %
Doufám, že se to nikdy nestane
8,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 2754 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Devět bylin pro sexuální apetit

Touha po vylepšení sexuálního života je stará jako lidstvo samo. Není se co divit, že lidé zkoumali, co jim příroda nabízí i z tohoto hlediska. Současný způsob...

Znamení partnerské nevěry

Pokud máte podezření, že se ve vašem partnerském životě něco děje, nebo snad jde dokonce i o nevěru, zbystřete. Je několik znaků, které v hlavě každého...

Výběr článků

Načítám