Hlavní obsah

Devět bylin pro sexuální apetit

Touha po vylepšení sexuálního života je stará jako lidstvo samo. Není se co divit, že lidé zkoumali, co jim příroda nabízí i z tohoto hlediska. Současný způsob života – stres, přejídání, nevhodná strava, nedostatek pohybu – vede k potlačení a snížení chuti na sex. Máme už sice zázračné pilulky, ale potraviny a bylinky, které povzbuzují sexuální vzrušení a libido, také stojí za vyzkoušení!

Foto: Profimedia.cz

Kotvičník zemní

Článek

Kotvičník zemní

Jde o jednoletou rostlinu s drobnými žlutými květy. Můžeme si ji sami vypěstovat na zahrádce. Každý nad čtyřicet let by měl čas od času bylinu zařadit do jídelníčku, zvyšuje totiž hladinu testosteronu a estrogenů, tedy mužských i ženských pohlavních hormonů v krvi. U žen zvyšuje plodnost, podporuje dozrávání vajíček.

U mužů zlepšuje potenci a plodnost, ovlivňuje množství spermií. Zároveň látky v ní obsažené působí proti diabetu II. typu a zvětšení prostaty – obě tato onemocnění způsobují u mužů problémy s erekcí.

Rozmarýn

Je skutečným životabudičem a můžeme si ho pěstovat doma na parapetu. Posiluje organismus a celkové prokrvení těla. Doporučuje se na posílení milostné touhy. Není ovšem vhodný, když máme vysoký krevní tlak.

Foto: Profimedia.cz

Rozmarýnové víno plné touhy: Recept je velmi jednoduchý. Potřebujeme dvě lžíce rozmarýnových listů a kvalitní červené víno, smícháme a necháme asi týden na teplém místě louhovat, průběžně protřepáváme. Následně přecedíme a popíjíme asi čtvrt deci denně. Účinek by se měl dostavit asi po pěti týdnech pravidelného užívání.

Maralí kořen

Pochází ze Sibiře. Stimuluje funkci pohlavních žláz a pomáhá přemoci neplodnost. Je vhodný pro ženy i muže, proto je ideální, když jej užívají partneři současně. Má silné afrodiziakální účinky.

Užívá se formou tinktury, kterou si můžeme i sami připravit. Stačí zalít padesát gramů kořene půl litrem čtyřicetiprocentního alkoholu, louhovat tři týdny, každý den protřepat, následně přefiltrovat. Užíváme třikrát denně třicet kapek před jídlem.

Foto: Profimedia.cz

Na snímku nadzemní část maralí kořene.

Děhel čínský (andělika čínská)

Této bylině se také říká ženský ženšen. Obsahuje fytosteroly a působí hlavně na ženy. Kořen byliny harmonizuje menstruaci, zajišťuje hormonální rovnováhu u žen, zbavuje bolestí v podbřišku a zvyšuje chuť na sex. Děhel čínský je vhodný pro klimakterium, protože pomáhá proti návalům horka.

Foto: Profimedia.cz

Je příbuzný s děhelem lesním, který roste u nás, ale nevykazuje stejné účinky. Nejčastěji se užívá formou odvaru. Kořen má nezaměnitelné, ne každému příjemné aroma, může se přidávat i jako koření do polévek obdobně jako petržel.

Zázvor

Silně prohřívá a prokrvuje celý organismus, proto je rovněž známý jako velmi účinné afrodiziakum. Večerní nápoj z tohoto kořene opravdu dělá zázraky.

Foto: Profimedia.cz

Zázvor

Recept na čaj lásky: Jedna lžíce nastrouhaného zázvoru, půl lžičky skořice, čtyři tlučené hřebíčky, špetka kajenského pepře a muškátového oříšku, čtyři deci vroucí vody a osladit jednou lžičkou medu. A výsledek je zaručen.

Škornice šípolistá (kozličník)

Podpoří délku erekce. Podle legendy účinek objevil pasáček koz, který si všiml souvislosti mezi „aktivitou“ kozla a pojídáním této byliny. Flavonoid icariin, který obsahuje, zvyšuje propustnost cév a usnadňuje průtok krve do penisu.

Stimuluje i tvorbu pohlavních hormonů. Látka icariin je i součástí léků na vylepšení erekce. Vezme-li si muž škornici místo tabletky, je účinek jemnější a méně rizikový.

Nejlepší je nasadit bylinku jako prevenci.

Vrbka úzkolistá (ohnivá bylina)

Pozitivně působí na prostatu bez vedlejších účinků. Právě prostatické potíže dost často ovlivňují kvalitu sexu u mužů. Z listů si můžeme připravit nálev nebo odvar, ale mnohem větší účinnost vykazuje tinktura z byliny.

Foto: Profimedia.cz

Celer

Odpradávna je známý jako velmi účinné mužské afrodiziakum. K tomu slouží všechny jeho části – semeno, nať i bulva. Doporučují se hlavně čerstvé vylisované šťávy, ale ani tepelnou úpravou neztrácí účinky. Ale pozor, větší množství může podráždit ledviny. Všechno musíme dávat svému tělu s mírou.

Foto: Profimedia.cz

Celery

Ženšen pravý

Pro své posilující účinky je uznávaný nejen v asijské medicíně, ale i u nás. U mužů je oblíbeným přírodním doplňkem, neboť výrazně posiluje erekci, libido a potenci. Navíc nemá žádné vedlejší účinky a není návykový.

Foto: Profimedia.cz

Může se vám hodit na službě Firmy.cz:

Kúra bylinkářky Jarmily Podhorné

Pro muže: směs z kotvičníku, maralí kořene, břízy, sekvoje a dubu. Při užívání dojde k posílení potence, zklidnění a určitému omlazení organismu. Podpoří se revitalizace reprodukčních orgánů, což přispívá ke zkvalitnění prožitků v této oblasti vnímání.

Pro ženy: bylinná kúra ve složení jeřáb ptačí, lékořice, černý rybíz, maliník, měsíček. Ta doplní ženské hormony a můžeme ji navíc podpořit mateří kašičkou, jež kromě hormonů dodá i látky, které organismus potřebuje. Navodí se optimální fyzická a psychická relaxace.

Reklama

Související témata:

Související články

Co ovlivňuje ženskou sexuální touhu

Nedávný průzkum odborníků na sexuální zdraví a návyky poukázal na nový a ne moc povzbudivý trend v milostném životě lidí. Klesá sexuální touha a chuť na sex,...

Výběr článků

Načítám