Hlavní obsah

Kvůli čemu se partneři nejčastěji hádají

Novinky, bok

Jen v málokterém vztahu se podaří, aby se partneři téměř nehádali. Většinou jsou hádky součástí společného soužití. V mnohých případech jsou pak častým důvodem rozepří peníze, skloňované ve všech možných pádech i situacích.

Foto: Profimedia.cz

Hádky ohledně financí bývají u mnohých párů více než četné.

Článek

Finanční zabezpečení je pro spokojený život bohužel nutné. Někteří lidé mají to štěstí, že jdou již do vztahu s tím, že mají po finanční stránce vystaráno, jiní bohužel obracejí každou korunu, a to i když jsou na placení účtů a další výdaje dva.

A právě otázka ohledně financí bývá podle zjištění odborníků velmi častým, v Americe dokonce nejčastějším důvodem partnerských hádek. Z průzkumu mezi tisícovkou párů vyplynulo, že průměrně se lidé kvůli penězům pohádají až třikrát za měsíc, uvádí server Womenshealthmag.

Peníze jsou v tabulce četnosti hádek na prvním místě i před takovými důvody, jako jsou domácí práce, péče o děti a další.

Při podrobnějším pohledu pak více než polovina dotazovaných uvedla, že se dohadovala specificky kvůli nadměrným neuváženým výdajům, 32 procent pak kvůli nedostatečné výši úspor.

Z jiného nezávislého průzkumu ohledně manželství pak vyšlo najevo, že páry, které se častěji dostanou do konfliktu kvůli financím (jednou týdně), se častěji rozvádějí.

O problémech je třeba mluvit 

I přes uvedená zjištění je ale o problémech, a to i finančních, třeba mluvit. Jejich zatajování nebo ignorování je totiž tím nejhorším, co můžete udělat. Takové situace pak často končí nemalými dluhy.

Je také více než vhodné si už na počátku vztahu ujasnit pravidla ohledně financí. Zda budete mít každý svůj účet, nebo společný, jak jste na tom s příjmy a výdaji, kolik si můžete dovolit měsíčně utratit atd. I finanční spokojenost a harmonie je totiž součástí spokojeného a šťastného partnerského vztahu.

Reklama

Související články

Chování, které ničí i velmi pevné vztahy

Najít vhodného partnera pro život nebývá někdy jednoduché. Když už ho naleznete, ani velká počáteční zamilovanost vám nezaručí, že daný svazek vydrží navěky....

Umění hádek aneb Jak vyhrát nad partnerem

Patent na dokonalé partnerství bez hádek a svárů neexistuje. Lidé jsou natolik odlišní, že shodnout se na všem jednoduše nejde. Ne všechny názorové střety ale...

Děti z porozvodových válek

„Děti mě vnímají negativně, dá se říct jako nepřítele. S napjatou situací po rozvodu se vyrovnaly tak, že všechno, co přichází z mé strany a ze strany mé...

Výběr článků

Načítám