Hlavní obsah

Nevěra s prostitutkou nemusí být pro vztah zničující

Novinky, zun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Muži, kteří navštěvují prostitutky, touží po změně stereotypu, dobrodružství, jinakosti. Ženy, které se nejstarším řemeslem na světě živí, jim dobrodružství poskytnou bez následků. I proto se říká, že nejlepší variantou nevěry je ta s prostitutkou. Nemusí být totiž pro vztah ohrožující. Prostitutka totiž nebude chtít, aby se její klient rozvedl, měl s ní dítě a budoval nový vztah.

Foto: Profimedia.cz

Nevěra s prostitutkou by neměla mít zničující následky pro vztah. Ona chce totiž jen zaplatit za své služby, nic víc.

Článek

Aby však i tento „pracovní poměr“ zůstal bez následků, měli by všichni zúčastnění dodržovat pravidla bezpečného sexu. Podle Hany Malinové, ředitelky občanského sdružení Rozkoš bez rizika, které se stará o ženy vykonávající nejstarší řemeslo světa, je totiž neuvěřitelné, že většina těchto žen (95 %) se setkává ze strany mužů klientů s požadavkem sexu bez kondomu. „Z nich je 89 % ženatých nebo má stálou partnerku,“ sdělila před časem Novinkám Hana Malinová s tím, že se muži chovají nezodpovědně.

A v takových případech nejde jen o následky nechtěného těhotenství, ale zejména o zdraví, někdy i život. To ženy provozující nejstarší řemeslo vědí, a proto podle sdružení Rozkoš bez rizika chodí na zdravotní prohlídky.

Když má tedy muž touhu zažít sexuální dobrodružství s jinou než se svou partnerkou, pak je nejlepší variantou nevěstinec. A ačkoli je reakce ženy, kterou muž podvedl s prostitutkou, většinou velmi špatná, protože se cítí pošpiněná a dotčená, taková nevěra vztah rozhodně neohrožuje tolik jako milenka.

Podle psycholožky Alice Vondrové si tyto dotčené ženy neuvědomují, že by jejich muž zahnul stejně, ale na místě prostitutky by mohla být např. kolegyně, která by měla nároky. Potenciálně by totiž mohla chtít s takovým mužem dítě nebo ho rozvést apod. A to od prostitutky nehrozí.

Reklama

Související témata:

Související články

Největší nevěrníci Evropy jsou prý Francouzi

Věrnost je pro stále větší počet obyvatel něčím nepředstavitelným. A nejedná se čistě o mužskou záležitost, nevěrné jsou i ženy, a to v čím dál větší míře....

Výběr článků

Načítám