Hlavní obsah

Jak si z pozice milenky vybudovat skutečný vztah

Novinky, Dana Sokolová

Získat muže pro sexuální vztah není až tak složité, ale donutit jej k rozvodu a vybudovat si s ním skutečný vztah, je věc velmi komplikovaná. Ne každý muž je totiž ve svém původním vztahu tak nespokojen, jak říká. Role milenky proto může být mnohem náročnější, než se na první pohled zdá.

Foto: Profimedia.cz

To, že ženatý muž kupuje milence dárky, vozí ji na dovolené, ještě neznamená, že s ní plánuje budoucnost.

Článek

Zprvu skrývání svých citů ženám tolik nevadí. Muži jsou k nim velmi pozorní, milí a sex je pro oba milence maximálně uspokojující. Ale jakmile se překlene období vzbouřených hormonů, i milenka začne toužit po zcela běžných věcech, které skýtá oficiální partnerství. A nejde jen o mateřství, i když biologické hodiny začnou tikat každé ženě, ale i o společné víkendy a hlavně plánování společné budoucnosti. Začne tak všemi možnými cestami usilovat o změnu. Jen málokterý muž ale na daném stavu chce cokoliv měnit.

„Muži jsou v tomto ohledu pohodlní tvorové, netouží po velkých zvratech v rodinném životě, a když je jejich manželka alespoň průměrně milá a spolupracující, tak v manželství zůstávají. Kdyby se muži vzdávali manželství čistě kvůli milenkám, byla by rozvodovost ještě vyšší, než je tomu dosud, protože většina mužů za svůj život vystřídá i několik milenek, ovšem jen málokterý se kvůli nim rozvádí,” upozorňuje psycholožka Alex Hrouzková.

Získat muže pro sexuální vztah tak není složité, ale s jeho rozvodem se už tolik počítat nedá. „Okouzlit a získat lze pouze muže, jehož manželství se skutečně hroutí, tedy muže, který v podstatě jen čeká na tu poslední kapku, která ho podnítí k tomu, aby požádal o rozvod. Tou kapkou může být ve vhodné chvíli právě milenka. Proto by milenka nejprve měla pečlivě rozpoznat, zda se s ní muž stýká jen pro účely 'uvolnění' ve volném čase nebo zda je skutečně již na odchodu z manželství,” vysvětluje psycholožka.

Pozor na oblíbené lži mužů

Bohužel rozpoznat, v jakém stádiu se muž právě nalézá, není vůbec jednoduché. Většina mužů totiž o svých oficiálních vztazích nemluví pravdu.

„Mezi nejčastější lži, které muži při získávání milenky používají, jsou: Manželka mi nerozumí. Nemáme spolu žádný sex. Naše manželství je už jen formalita kvůli dětem apod. Realita přitom často bývá jiná. Obvyklé fráze jsou jen strategií, jak přesvědčit potenciální milenku k sexu,” varuje psycholožka.

„To, že ženatý muž kupuje milence dárky, vozí ji na dovolené, ještě neznamená, že s ní plánuje budoucnost. Mnohem důležitější je pozorovat, s kým muž tráví víkendy a většinu večerů – s milenkou, nebo s rodinou, zda se zajímá o rodinu milenky, zda s milenkou plánuje i jiné věci než společné schůzky za účelem sexu. Toto vše lze rozpoznat přibližně po půl roce známosti,” dodává Hrouzková.

Největší a nejčastější chybou milenek - zamilovávají se do nevhodných mužů, kterým v manželství zas tolik nechybí.
psycholožka Alex Hrouzková

Milenky přitom ve většině případů vyhledávají muži, kteří hledají pouhé rozptýlení a rozvod jako takový vůbec neplánují. A vědci se jim z evolučního hlediska příliš nediví. Pokud jedinci spolu zůstanou milenci, pak je větší předpoklad, že si svou vzácností uchovají hormonální bouři, která u nich probíhá, a tedy i patřičné sexuální vzrušení. Milenecký sex je i proto mnohem vášnivější.

„Největší a nejčastější chybou milenek - zamilovávají se do nevhodných mužů, kterým v manželství zas tolik nechybí. Patří sem drtivá většina milenek, jejichž láska končívá tak, že se s nimi ženatý muž rozejde. Přispívají k tomu i tím, že začínají být ultimativní - tlačí na muže, buď ony, nebo manželky,” upozorňuje Alex Hrouzková.

K tomu přispívají i nejrůznější výčitky, žárlivé scény či nejrůznější intriky, pomocí nichž milenky chtějí získat víc, než momentálně mají a narušit tak mužovo manželství. To se jim obvykle ale nepodaří. Při prozrazení nejrůznějších podvodů a lží s nimi muži nikdy nezůstanou, naopak je větší předpoklad, že začnou usilovat o narovnání vztahů s manželkou.

Strategie, které mohou fungovat

Mužům je potřeba nabídnout to, co hledají a co jim doma chybí. Zpravidla to bývá milé chování partnerky, obdiv a pochvala za všechno, co muž dělá a v neposlední řadě sexuální souznění.

Což potvrzují i výsledky průzkumu z internetové seznamky pro nevěrníky. Z jeho závěru vyplynulo, že milenky ve srovnání s manželkou jsou vášnivější, lépe naslouchají, více o muže pečují a zajímají se o ně. Jednoduše po letech manželství už ženy denně neplácají svého muže obdivně po ramenou za každou drobnost, zároveň nepředstírají, že chápou všechny jeho starosti, a také nemají už tolik sexuální náruživosti.

„Velmi důležitá je i atraktivita milenky, která může muži dodávat sebevědomí ve společnosti. Dále to mohou být velmi individuální věci, specifické pro každého muže – například pokud byla mužova manželka líná, pak jistě ocení aktivní a snaživou milenku. Podobně jako, když byla mužova manželka finančně náročná, pak ocení alespoň o píď skromnější milenku apod.,” radí psycholožka.

Ani případným rozvodem nemusí mít ale milenka vyhráno. Ne každý muž se hned poté ochotně pohrne do nového manželství. Jednou se již spálil a těžko bude chtít hned cokoliv opakovat. Moc dobře si totiž uvědomuje případné ztráty a žádné výčitky a nejrůznější scény jej nepřesvědčí o opaku.

Komu se to povedlo

Foto: Neil Hall, Reuters

Angelina Jolie se podepisuje na premiéře filmu Světová válka Z

Herečka Angelina Jolie se v roce 2004 při natáčení filmu Pan a paní Smithovi zamilovala do tehdy ženatého Brada Pitta. Rok na to se Brad rozvedl po 4,5letém manželství s herečkou Jenifer Anistonovou a začal oficiálně žít s Angelinou. Dnes se společně starají o šest dětí, přičemž tři děti jsou jejich vlastní a tři adoptované.

Pro moderátorku Janu Adamcovou (Novákovou) byl režisér Jiří Adamec jejím vysněným mužem. Dlouhých 11 let mu byla milenkou, než se režisér kvůli ní rozvedl se svou dlouholetou partnerkou Tatianou Kovčiakovou, se kterou měl tři děti. Jejich svatba následovala brzy poté. Dnes spolu mají dvě malé děti a žijí spokojeným životem.

Foto: ČTK

Tanečnice Jovana Vojtková je jeho třetí manželkou – čeká s ní své už čtvrté dítě.

Tanečnice Jovanka Skrčeská byla milenkou manžela své nejlepší kamarádky Libušky Vojtkové v okamžiku, kdy očekávala prvorozeného syna Matyáše, právě s rockerem Pepou Vojtkem. Krátce po narození Matyáše se Pepa s Libuškou rozvedli a v roce 2010 se oženil s Jovankou. V roce 2012 se jim narodil syn Adam.

Modelka Vlaďka Erbová byla dlouho utajovanou milenkou fotbalisty Tomáše Řepky. Sama v té době byla vdaná, a proto se nejprve rozvedla ona s hokejistou Zdeňkem Bahenským, s nímž měla dceru Viktorii, aby se vzápětí rozvedl i sám fotbalista s dlouholetou manželkou Renatou, se kterou měl dvě děti (Veroniku a Tomasse). V prosinci 2011 se Vlaďka s Tomášem zasnoubili, následně se jim narodil syn Markus a v červenci 2013 se vzali.

Odstrašující případ

Kim Čong-un a bývalá jeho přítelkyně Hjon Song-wol

Zpěvačka Hjon Song-wol byla dlouholetá milenka korejského diktátora Kim Čong-una. Ta byla zastřelena za povinného přihlížení svých příbuzných, jelikož byla součástí 12 umělců, kteří byli v červenci 2013 obviněni z výroby pornografie a za držení Bible a následně odsouzeni k smrti jako členové zakázané politické opozice.

Kim Čong-un se s ní blíže seznámil před deseti lety, ale jeho otci, tehdejšímu vládci Kim Čong-ilovi, se vztah nezamlouval a nařídil jeho konec. Oženil se tedy s její kolegyní Ri Sol-ču, přičemž udržoval i nadále vztah s Hjon. Ne náhodou se hovoří o tom, že Hjon byla popravena na základě žárlivé scény Ri Sol-ču.

Reklama

Související témata:

Související články

Muži za své milenky prostě nemohou

Během svého manželství je 64 % ženatých mužů nevěrných. Podle průzkumů Institutu partnerských vztahů má více než polovina žen zkušenosti s rolí milenky....

Výběr článků

Načítám