Hlavní obsah

Náznaky, že váš milostný život potřebuje vzpruhu

Novinky, bok

V kvalitním partnerském vztahu nesmí chybět kromě lásky, vzájemné tolerance a úcty také vášeň a touha. Bohužel poslední dva zmiňované body mají tendenci po čase vyprchat, kvůli čemuž i dříve spokojený vztah může lehce sklouznout do stereotypu, který ho může zničit.

Foto: Profimedia.cz

Důvodů k rozpadu vztahu může být nespočet. Jedním z těch větších je kromě nevěry i stereotyp.

Článek

Zamilovanost, vášeň a touha, kterou cítíme k partnerovi v počátcích vztahu, dělá s lidmi hotové divy. Mnozí mají pocit, jako by bez toho druhého nevydrželi ani minutu o samotě, věří, že jsou jeden pro druhého stvořeni a že právě jejich vztah vydrží navěky.

I když je to krásná a lákavá představa, ony opojné pocity chtě nechtě pomalu začnou chladnout a na jejich místo nastoupí skutečná láska. I ta je velmi pevným základem vztahu, ale mnohdy sama o sobě nestačí. Může se totiž velmi rychle stát, že si lidé začnou vzájemnou lásku plést s pohodlností a stereotypem. A stereotypní vztah nerovná se vždy šťastný a spokojený.

Jak poznat, že se k takovému stavu právě váš vztah blíží, ba co hůř, už takový možná je? Server womenshealthmag.com uvedl některé zásadní body, podle kterých lze poznat, že by vztah potřeboval nutně nějakou sexuální vzpruhu.

Tepláky a pyžamo se zvířátky 

Zkuste si vzpomenout, jak jste se seznámili. Co všechno vás zaujalo? Vedle povahových rysů určitě i vzhled a celkový dojem. Zaujal by vás ten samý člověk, kdyby byl neupravený, v teplákách a ošoupaném tričku? Nejspíš asi ne.

Proč byste tak měli najednou chodit doma? Byť se s partnerem velmi milujete, určitě i tak stále čekáte, že se o sebe bude starat, pečovat, chtít se líbit. To asi v teplácích či bombarďácích po babičce půjde docela těžko.

Postelový stereotyp 

A co milostný život? Spoléháte na to, že partnerovi bude stačit ohraná postelová etuda jednou týdně, podle stejného harmonogramu a scénáře? Pokud ano, riskujete, že jednoho dne najde někoho, kdo ho začne svádět, a on se nejspíš nechá. Není nic horšího než ohraný nebo dokonce nudný sex.

Spontánní sex 

Ať chcete, nebo ne, ve vztahu je důležité nejen sdílení společných intimních chvil, ale také způsob, jakým tak činíte. Oblíbili jste si misionářskou polohu, které se nehodláte vzdát a praktikujete ji jen v uvedený, předem stanovený večer?

Zajímavé, ale dříve nebo později to jednoho z páru přestane bavit. Co takhle zapojit trochu snahy a zkusit se milovat třeba ráno nebo naplánovat výlet ve dvou do romantického hotelu, kde vás nebude nikdo rušit? Určitě tím dodáte vztahu potřebnou jiskru.

Orgasmus z milosti 

Že ve vztahu není všechno tak skvělé, jak se může na první pohled zdát, může dokládat i fakt, zda a případně jak často je žena „nucena” předstírat při sexu orgasmus, jen aby udělala partnerovi radost.

Ženy dosahují všeobecně hůře orgasmu, často k tomu potřebují předehru a potřebnou stimulaci a náladu. Pokud nic z toho nemají a s partnerem rovnou „skočí na věc” bez potřebného vzrušení, není se ani čemu divit.

Svádění partnera? Zbytečnost 

Bude to znít možná hrubě, ale jedna z nejhorších věcí ve vztahu je, když si začnete být svým partnerem příliš jistí. Nikdy mě neopustí, protože mě miluje, kam by šel atd. Takové myšlenky mohou být velmi pádným důvodem k upadnutí do stereotypu. I po několika měsících či letech vzájemného soužití je třeba vztah neustále opečovávat, s čímž souvisí i udržování zájmu ze strany partnera.

Výmluvy, proč není čas na sex

Pokles intenzity milování nemusí být hned špatným znamením, když se ale od každodenního milování přesunete během krátké doby k intervalu jednou za měsíc, asi to bude mít nějaký závažnější důvod.

Problém se dá vysledovat i podle výmluv, ke kterým se lidé uchylují. Nedostatek spánku kvůli probdělé noci s malým miminkem by se dal určitě nějakou dobu pochopit, pokud ale odkládáte sex jen proto, že se vám nechce vysvlékat z pyžama, nebo dáváte přednost filmu či seriálu, který zrovna běží v televizi, pak už je něco špatně.

Reklama

Související témata:

Související články

Kam řeči o sexu rozhodně nepatří

Doby, kdy se o sexuálním životě a sexu všeobecně mluvilo jen tajně a jen s někým, jsou už dávno pryč. Moderní doba i díky internetu pokročila, a tak není...

Výběr článků

Načítám