Hlavní obsah

Smyslná masáž umocní zážitek z milování

Novinky, Dana Sokolová

Jestli lidem něco v dnešní době skutečně chybí, pak je to dostatek vzájemných dotyků. Všude kolem nás je mnoho předsudků a lidé se bojí pomocí doteků vyjadřovat, co cítí. Z běžného života se tyto návyky přenášejí i do partnerského vztahu. Lidé se tak více soustředí na sexuální projevy a smyslným dotekům se z velké míry vyhýbají. Což je samozřejmě špatně.

Foto: Profimedia.cz

Smyslem masáže není vydržet bolest, ale uvolnit se.

Článek

Připravují se tak o jedinečný zdroj rozkoše a zároveň schopnost vyšší míry vnímavosti a uvolněnosti při milování.

Základy masáže přitom nejsou vůbec složité, zvládne je téměř každý. Jde jen o to domluvit se s partnerem na technice a pak intenzitě tlaku. Smyslem masáže není vydržet bolest, ale uvolnit se.

Intenzitu prožitku mohou zvýšit olejíčky

Samozřejmě lze masáž provádět i na sucho či za pomoci nemastného masážního mléka, ovšem mnohem intenzivnější prožitky navodí právě olejíčky.

Můžete použít různé druhy olejíčků vhodných na péči o kůži, ale i přímo určené k  erotickým hrátkám, které zakoupíte ve specializovaných obchodech. Pokud patříte mezi alergiky, pak upřednostněte čisté masážní oleje bez ingrediencí zakoupené přímo v lékárně.

Masážní oleje mají nejlepší účinek, pokud je nejprve chvilku třete ve svých dlaních a až poté nanesete na pokožku. Předejdete tak prvotnímu šoku ze studeného oleje. Olejíčky nanášejte postupně na masírované části, nikdy je neroztírejte rovnou na celé tělo.

Kosmetika

Masážní hmaty podle Kamasutry do kapsy od Anny Hooperové

Tření - dlaněmi klouzejte po kůži a do každého pohybu vložte váhu celého těla. Tento hmat používejte vždy na počátku a konci masáže jednotlivých míst.

Hnětení - s pokrčenými prsty hněťte svaly jemnými, pravidelnými pohyby.

Roztírání - bříšky prstů nebo palců vytvářejte krouživé pohyby, kterými uvolníte svalové napětí podél páteře. Samotnou páteř však nikdy nemasírujte.

Sekání - hranou ruky několikrát po sobě "sekněte" do kůže - zregeneruje to celé tělo.

Lehké sekání a tepání - vypadá podobně jako bubnování konečky prstů, při kterém bubnujeme střídavě jednou a druhou rukou s pokrčenými prsty u sebe a palci přimknutými k dlaním.

Každá technika by měla být prováděna rovnoměrnými pohyby, rytmicky a symetricky. Dávejte si záležet, aby byl i každý tah dotažený až do konce.

Foto: Profimedia.cz

Masáž jednotlivých částí těla

Samozřejmě záleží na vzájemné dohodě obou partnerů, ale pokud chcete svůj protějšek překvapit, začněte masáží přední části ramenou, a to klidně ještě přes oblečení. Odtud přejděte ke stranám krku, k tvářím, čelisti a poté na spánky a čelo. Jemnými doteky prstů pak přejeďte přes bradu a rty, oči, nos, které již budou mnohem citlivější než před začátkem masáže.

Někteří lidé milují i masáž na temeni, při které jsou doteky podobné jako při mytí vlasů.

Masáž zad patří mezi nejtradičnější vůbec. Volte při ní jemný erotický tlak a postupujte vždy od hýždí směrem nahoru. Prsty a dlaně by měly být roztaženy směrem ven a palce by měly tlačit podél páteře. Když vyjedete až k horní části zad, přejeďte i ramena a až poté se pomalu skrz vnější strany zad vracejte zpět k hýždím.

Když budete se zády hotovi, zaměřte se na dolní končetiny. Začněte u prstů - protáhněte je, hněťte a každý jemně ohněte směrem vzhůru, přitom nezapomeňte ani na místa mezi prsty. Jemně přejeďte přes chodidla k nártům, a než opustíte chodidla, několikrát s nimi zakružte tak, aby došlo k uvolnění kotníků. Od kotníků pak postupujte jemnou masáží od lýtek ke kolenním jamkám a stehnům.

Dál už se fantazii meze nekladou. Z masáže můžete volně přejít k jemným polibkům a dráždění intimních míst.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám