Hlavní obsah

Zažijte nevšední vzrušení při tantrické masáži

– Praha
Novinky, Michaela Cmíralová

Při tantrické masáži nejde o sexuální praktiku ani o erotickou masáž. Tantra je o uvolnění těla a mysli a o vědomém prožití sexuální energie. Má nás naučit, že vzrušení není tabu.

Tantrická masážVideo: Novinky

 
Článek

„Většina lidí dnes bere sex stejně jako večeři ve fast foodu. Vše musí být rychle a hned. Ze sexu tak zmizela něha a intimita a stal se z něj fyzický výkon, při kterém jeho účastníci řeší především to, jestli u toho dobře vypadají, jak dlouho vydrží a kolik krkolomných pozic v co nejkratším časovém úseku zvládnou vystřídat,“ právě tak dnešní situaci vnímá tantrická masérka Anna Šupčíková. „Měli bychom umět naši sexualitu prožít tak, abychom dokázali z jednoho intenzivního zážitku čerpat energii klidně celý týden.“

Foto: Novinky

Do tantrické masáže patří i hlazení peříčky a kožešinkami.

Právě to by vás měla naučit tantrická masáž. Během ní totiž máte dvě i více hodin času na to, abyste se dokázali uvolnit a posléze prožít a zkusit ovládat své vzrušení. „Pro ženy je masáž často splněním jejich snů. Ne vždy mají partneři dostatek času se ženám věnovat tak, jak by si samy přály. Většina žen přitom touží po tom, aby byly laskané, opečovávané, aby je někdo hladil ve vlasech a masíroval jim chodidla,“ vysvětluje Michaela Košťálová, zakladatelka tantrického centra.

Muži se učí bezúčelnosti

Muži podle Košťálové při masážích naopak objevují bezúčelnost. „Učí se, že všechno nemusí nějak dopadnout a mít nějaký výsledek, že se věci mohou nechat plynout, že i to je silný zážitek.“ Při tantrické masáži je klient v pozici přijímajícího a má tak výjimečnou možnost vyzkoušet si, co to s ním udělá, když se nechá hýčkat celé hodiny.

Foto: Novinky

Masér nevynechá žádnou oblast vašeho těla, masíruje vás i ve vlasech.

Každý si v tantrické masáži najde to své. „Dneska k nám chodí šedesát pět procent mužů, ale i žen začíná přibývat,“ uvádí Michaela Košťálová. Nejde jen o uvolnění, masáž může mít i léčivé účinky. Pomáhá například mužům, kteří mají problémy s erekcí a ženám, které trpí bolestmi během sexuálního styku kvůli nedostatku vzrušení. „Po spirituální stránce se tantrická masáž snaží povýšit sexuální energii do vyšších čaker, což jsou energetická centra člověka. Snaží se spojit sexualitu se spiritualitou,“ vysvětluje Košťálová.

Tantrická masáž není sex

Masáže v žádném případě neobnáší vzájemný kontakt, sex ani jiné nadstandardní praktiky, i přesto to podle Michaely Košťálové ne všichni klienti chápou. „Stává se nám, že čas od času přijde někdo s jinou představou. S takovým člověkem se ale rozloučíme hned mezi dveřmi.“

Foto: Novinky

Tantrická masáž má probudit vaše smysly a vyvolat vzrušení.

Tantrická masáž začíná rituálem ve stoje, pokračuje bezolejovou masáží a zvýšením citlivosti pomocí peříček, ručníků a kožešinek, následuje olejová masáž a vyvrcholením je stimulace intimních partií, při které klient může dojít až k orgasmu. „Jde o to přijmout sexualitu jako naší součást. Uvědomit si, že to není nic špatného a že i vzrušení je naší součástí a není to nic, za co bychom se měli stydět,“ vysvětluje Košťálová.

Masáže určené pro páry

Tantrickou masáž si můžete dopřát i v páru. Prohloubí se tím vaše vzájemná důvěra a masáž vám může podle Anny Šupčíkové poskytnout i nové podněty. „Nedávno jsem dostala email od páru z Portugalska, který nás navštívil.

Zvolili variantu, kdy před masáží probíhá rituál probouzení smyslů. Klienti mají zavázané oči a jsou stimulováni zvuky, vůněmi a hudbou. Chuťové pohárky jsou probouzeny ovocem a čokoládou a teprve poté následuje dlouhá masáž. V emailu stálo, že paní po tantrické masáži začala vnímat své tělo jinak. Našla v sobě krásu a smyslnost a začala si sebe vážit, což se promítlo kladně i do jejího partnerského života.“

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám