Hlavní obsah

Co ženy láká na vztahu se ženatými muži

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Proč některé ženy navazují vztahy se zadanými muži, které jsou dopředu téměř beznadějné? Čím to je, že v těchto známostech pokračují, přestože se musejí skrývat a stydět za své chování? Jak to, že jim nevadí doma čekající partnerova manželka s dětmi?

Foto: Profimedia.cz

Postavení milenky může dost poškodit prestiž ženy i její další vyhlídky.

Článek

Většina žen, které se takto zamilují, samy nechápou, co se s nimi vlastně děje. Přestože vědí, že to, co dělají, není správné, nemohou si pomoci. Některé z nich tajně doufají, že muži kvůli nim opustí své rodiny, jiné se smíří s pozicí milenky. Každopádně nikdo si nemůže poručit v tom, kdo se mu líbí a kdo ne. Cit vzniká často velmi rychle, ani nevíme jak.

Proč se často mladé ženy shlédnou ve starších ženatých mužích? Starší muž umí udělat dojem. Je zkušený, zná ženy, ví přesně jak na ně. Dokáže ženě zalichotit a patřičně jí zvednout sebevědomí. Navíc bývají i movitější, a které ženě by nelichotily dárky či honosné večeře při svíčkách?

Přesto všechno má známost s ženáčem jednu nevýhodu. Žena, která takovou známost naváže, přijme nerovnoprávné postavení milenky, a tím může dost poškodit svou prestiž i své další vyhlídky. Její pověst utrpí nejen v očích známých či partnerovy manželky, ale i ve vlastních očích. To partnerovi někdy umožňuje, aby s ní zacházel jako s méněcennou.

Vztah, který je takto předznamenán, má jen malou šanci pro lepší budoucnost. Často, i když se muž rozvede, tento vztah stejně přestane klapat. Nejčastěji k této krizové situaci dojde ještě před samotným rozvodem. Navíc kdykoliv se vynoří konflikt, partner může svého postavení zneužít.

Co ženáči nejčastěji slibují ...
Většina těchto mužů tvrdí, jak si s manželkou nerozumí a slibuje, že se s ní rozvede. Jenže neustále vznikají nové a nové překážky, kvůli nimž může partner rozvod různě odkládat. Pokud se muž takto chová, existuje jediná rada: "Utečte, dokud je ještě čas!"

Existují výjimky

Samozřejmě všichni ženatí muži nejsou stejní. Žijí mezi námi i tací, kteří jsou ve svém manželství opravdu nešťastní a hledají v další ženě východisko ze své situace. Ale ty na první pohled nerozeznáte. Snad jen tak, že se rozvedou ještě předtím, než si s vámi cokoliv začnou.

Anketa

Měli jste někdy vztah s mužem či ženou, již byli současně v manželství s někým jiným?
Ano, partner/ka se časem rozvedl/a
11,3 %
Ano, v současnosti mám, partner/ka se plánuje rozvést
3,2 %
Ano, v současnosti mám, ale partner/ka se neplánuje rozvést
30,7 %
Ano v minulosti a rozešli jsme se kvůli tomu
20,6 %
Ne, nikdy bych s nikým takovým nechodil/a
11,9 %
Ne, nikdy jsem po nikom takovém netoužil/a
22,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 6453 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám