Hlavní obsah

Na velikosti záleží, shodují se muži, ženy i vědci

– Los Angeles

Všeobecně je známo, že muži velikosti svého penisu přisuzují větší důležitost, než mu náleží. Své údy si často poměřují, kontrolují a ve velikosti se dokonce odráží míra jejich sebevědomí. Ženy sice tvrdí, že jim na tom tolik nezáleží, ale jako průměrnou velikost považují o 2 cm delší penis, než samotní muži. Vědci se zas opírají o evoluci, kde i velikost penisu hrála důležitou roli v boji se soky.

Foto: Profimedia.cz

Muži velikosti svého penisu přisuzují větší důležitost, než mu náleží.

Článek

Sexuologové z Kalifornie provedli experiment. Několika stovkám mužů a žen dali otázku. Jaká je podle vás ideální délka penisu? Odpovědi byly anonymní. Odpovídající uvedl jen pohlaví a číslo. A zatímco pánové uváděli v průměru délku 17,5 centimetru, ženský průměr byl 19,7 centimetru. Ženy tak považují za ideál o dva centimetry delší penis než muži.

„Když se zeptáte žen, zda jim záleží na velikosti penisu, většina z nich bude tvrdit, že nezáleží. Když pak ale v anonymním dotazníku mají vyplnit ideální délku mužského přirození, uvádějí v průměru čísla o dva centimetry větší než muži,“ potvrdili sexuologové z University of California v Los Angeles.

Kanadští sexuologové před dvěma roky ve své studii zjistili, že na velikosti penisu záleží 54 procentům dospělých žen. Autoři této studie sice přímo nepátrali po ideální velikosti, ale zjistili, že ženám vadí příliš malé, které představují příliš velké odchylky od jejich ideálu.

Čím větší pyj, tím efektivnější

Podle odborníků z Florida Atlantic University se během evoluce přizpůsobil tvar a velikost penisu boji se soky. Žalud s ohrnutým okrajem slouží jako stěrka a při kopulaci má odstranit z vagíny ven cizí spermie. Čím objemnější a větší pyj je, tím je samozřejmě efektivnější.

Proto je z hlediska evoluce velký penis upřednostňován před menším, a proto mnohé kultury od pradávna větší pyj tolik fascinuje. Příliš velký penis může být při souloži pro ženu nekomfortní, ale jen málokterá žena má raději menší penis než přiměřeně vyvinutý úd.

Anketa

Záleží podle vás na velikosti?
Ano, velikost hraje důležitou roli v uspokojení ženy
43 %
Ano, s extrémy bývají problémy
15,8 %
Ne, všemu se dá přizpůsobit
1,5 %
Ne, v sexu hraje důležitější roli úplně něco jiného
36,6 %
Nevím, nemám zkušenosti s extrémy
3,1 %
Celkem hlasovalo 27590 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Syndrom pánských sprch se týká většiny mužů

Sebevědomím mužů hned tak něco neotřese. Pánové však mají jednu slabinu, která se jich dotýká téměř vždy - své mužství. Přestože je většina mužů s velikostí...

Výběr článků

Načítám