Hlavní obsah

Radim Uzel: Jak se může penis "zlomit" při souloži

Právo, Radim Uzel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ztopoření mužského pohlavního údu je jedním z nejkomplikovanějších pochodů v lidském těle. Na rozdíl od mnoha jiných, třeba od trávení potravy, probíhá viditelně a bohužel nekontrolovatelně. Penis se často ztopoří, i když nechceme. To ale ještě nebývá takový malér, jako když se neztopoří ve chvíli, kdy to chceme.

Foto: Profimedia.cz

Při různých sexuálních experimentech může dojít ke kuriózním zraněním.

Článek

Celý ten zázrak způsobují tři topořivá tělesa. Nasáknou krví jako houba. A vrcholem podivuhodnosti je, že krev neodteče. Celý ten pozoruhodný mechanismus je zároveň jakýmsi prokletím našeho živočišného druhu.

Například mnoho primátů má penisovou kost, která ztopoření výrazně vylepšuje. Podobně je na tom většina masožravců, hlodavců, hmyzožravců a netopýrů. U kočkovitých šelem kost chybí, naopak u psovitých žijících u nás (psů, vlků i lišek) bývá dobře vyvinutá. A hraje důležitou úlohu při jejich páření.

Erekce, svázání a ejakulace

Na jeho počátku zpevňuje nedokonale ztopořený penis natolik, že ho samec může zasunout do pochvy. Erekce nastupuje potom. Mohutně zbytnělý žalud při tom fixuje penis v pochvě. Následuje takzvané svázání a teprve poté dochází k ejakulaci.

Pak erekce odeznívá a zvíře může vysunout penis z pochvy ven. Svázání může trvat od několika minut až do jedné hodiny, výjimečně i déle. Pohled na svázané psy často budí u člověka obavy, aby se i jemu nepřihodilo něco takového. Jsou naštěstí zbytečné. Od psa se přece jenom trochu lišíme. A nikoliv pouze penisem.

Lidská topořivá tělesa mají na povrchu tuhý obal. Jako kdybychom houbu umístili do nepromokavého sáčku. Tento obal bývá dost silný a odolný. Někdy však může přece jenom prasknout. Krev se potom vylije do podkoží.

Ke "zlomení" dochází v poloze jízdmo

Fialový, oteklý a bezmocný penis, který i hodně bolí, vypadá opravdu nehezky. Lidé tento neblahý stav mylně označují jako zlomeninu.

Jak k ní může dojít? Nejčastěji při takzvané poloze jízdmo, kdy partnerka sedí na mužovi tváří v tvář a shora nasedá na jeho pohlavní úd. Málokdo ví, že tato poloha je nejvýhodnější při prvním pohlavním styku. Zemská přitažlivost při ní pomáhá překonat obavy a usnadňuje protržení panenské blány.

V pozdějším sexuálním životě může být gravitace na škodu. Vazivové pouzdro penisu někdy při prudkých pohybech vášnivé partnerky povolí a neštěstí je hotové. Zvlášť když se temperamentní žena neudrží v ose. Zkrátka nikdo není dokonalý.

Pozor na experimenty

A to už vůbec nehovořím o různých experimentech, při kterých sexuální kutilové vyrábějí všelijaká souložící zařízení. Jeden takový všeuměl zhotovil speciální houpačku s otvorem. Posadil do ní partnerku v poloze „díra na díru“ a zasunul do ní penis. Pak ji roztočil kolem dokola. Originální sexuální dráždění bylo zřejmě i uspokojivě intenzivní. Ubožák však zřejmě nepočítal se závěrečnou otočkou a pádem houpačky. Následovat jeho experiment proto nedoporučuji.

K jedenácti procentům „zlomenin“ penisu dochází prý i při samovolné erekci ve spánku, kdy se nešťastník náhodou nešetrně otočí na břicho. Sám jsem ale takový úraz neviděl. Moji známí spí většinou klidně a na zádech.

Reklama

Související články

Jak milenky útočí proti manželkám

Stát se ideální milenkou není vůbec lehké. A většina neoficiálních vztahů také nemá dlouhého trvání a skončí jen jako pouhý flirt. Jsou však případy, kdy je...

Pravidelný sex je pro zdraví muže nezbytný

Sex je pro mužské tělo nezbytný. Podle vědců by se pánové měli věnovat bezpečným sexuálním praktikám velmi pravidelně. Pokud totiž svůj pohlavní orgán...

Výběr článků

Načítám