Hlavní obsah

Otěhotnět může i panna

Novinky, Andrea Zunová

Je možné, aby dívka, či žena, která je pannou, otěhotněla? Obecné mínění je, že nikoli. Neposkvrněné početí je známo pouze z Bible. Přesto se však takové případy objevují i nyní.

Foto: Profimedia.cz

Panna a zároveň těhotná?

Článek

Paní Adéla vyprávěla příběh své babičky, která zamlada jako panna přišla na gynekologickou prohlídku, protože se necítila úplně v pořádku. Lékař, který ji prohlédl jí poté oznámil, že je ve třetím měsíci těhotenství. Babička pro to měla svérázné vysvětlení. Chodila s dědečkem a o věneček s ním chtěla přijít až o svatební noci. Dědeček byl však muž náruživý a tak mu babička povolila podle svých slov "jen na krajíček".

A protože panenská blána není neprodyšná, stalo se, že i navzdory tomuto opatření, přišla babička do jiného stavu. Ztrátu panenství tedy už po této zprávě na svatební noc neodkládala.

Podle lékaře Jana Šulce z Centra reprodukční medicíny GEST je možné, aby panna otěhotněla. "Možné to samozřejmě je," řekl Novinkám. Vysvětlil, že panenská blána není neprostupná a každá žena má otvor v ní různě velký. O prostupnosti panenské blány svědčí podle jeho slov i menstruace.

"Existuje i neprostupná panenská blána, a v případě menstruace takto postižená dívenka začne trpět strašnými bolestmi," řekl Jan Šulc. Vysvětlil, že se v takovém případě jedná o tzv. Hematocolpos, což je stav,  při kterém se pochva plní menstruační krví, velmi to bolí a následovat musí perforace.

Na otázku, zda ví o případu, kdy žena otěhotněla přes panenskou blánu a pannou zůstala až do porodu, řekl, že se s tím nesetkal, ale je možné, že se takový případ stal. Doktor Šulc se však podle svých slov domnívá, že když už taková žena zjistí, že je těhotná, na svém panenství dále nelpí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám