Hlavní obsah

Silvestrovské koktejly, které dokážou zpestřit každou oslavu

Novinky, lap, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bujaré oslavy a míchané nápoje k Silvestru jednoduše patří. Připravili jsme pro vás hned několik tipů, jak si ozvláštnit večer a zároveň si doslova vychutnat příchod nového roku 2012.

Foto: Profimedia.cz

Dobře namíchané koktejly rozproudí každou party.

Článek
Bacardi Mojito
Ingredience: 4 cl Bacardi Superior Rumu, 1/2 - 1 limetu, 2 lžičky třtinového cukru, 1 – 2 stonky máty, sodu nebo perlivou vodu, led
Postup: Do vysoké sklenice vložíme nakrájenou limetu a deset mátových lístků, přidáme třtinový cukr a lehce podrtíme. Sklenici naplníme ledem, přidáme 4 cl rumu a dolijeme sodou. Poté promícháme a ozdobíme snítkou máty.
Kuuma Pooluka – Brusinka
Ingredience: 4 cl Finlandia Cranberry, 5 dcl 50% hruškového džusu, skořice
Postup: Džus zahřejte téměř do bodu varu. Nalijte ho do silnostěnné sklenice, zalijte 4 cl vodky a na vrch nasypte trochu skořice, nápoj promíchejte celou skořicí a podávejte.
Red Carpet Martini
Ingredience: 4 cl Finlandia Vodka, 8 cl brusinkového džusu, 3 cl džusu z červeného pomeranče
Postup: Smíchejte všechny ingredience v shakeru a vlijte do sklenice na martini. Okraj skleničky ozdobte červeným cukrem.
Frosted Grant´s
Ingredience: 50 ml Grant´s Family Reserve, 50 ml kakaového likéru, vanilkový lusk
Postup: Naplňte sklenici ledem. Whisky a kakaový likér dobře promíchejte koktejlovou lžičkou. Dozdobte vanilkovým luskem.
Grant´s Redfire
Ingredience: 50 ml Grant´s Family Reserve, 100 ml toniku, třešňový likér, list šalvěje
Postup: Naplňte sklenici ledem. Přidejte whisky a dolijte tonikem. Zakápněte třešňovým likérem a ozdobte lístkem šalvěje.
The Perfect Gentleman
Ingredience: 5 cl Gentleman Jack, 2 cl Martini Rosso, 2 cl Martini Dry, pomerančová kůra
Postup: Všechny ingredience smícháme v míchací sklenici a nalijeme do vychlazené Martini sklenky. Ozdobíme twistem z pomerančové kůry.
Gentleman Jack and Beries
Ingredience: 4 cl Gentleman Jack Rare Tennessee Whiskey, 2 cl Chambord, 5 cl brusinkového džusu, 3 ks malin
Postup: Maliny podrtíme v shakeru, přidáme ingredience a led. Důkladně promícháme a servírujeme ve V-Shape sklenici. Zdobíme malinami.
Martini Royale
Ingredience: 5 cl Martini Prosecco, 5 cl Martini Rosato, led, lesní plody, popř. plátek pomeranče na ozdobu
Postup: Do větší sklenice na víno vložíme led a nalijeme Prosecco a Rosato, poté promícháme. Pro dokonalé sladění chutí obou ingrediencí je nutné dodržet popsané pořadí. Vermut je totiž těžší než sekt – proto je vhodné přidávat jej jako poslední. Pro domácí přípravu se stačí řídit jednoduchým pravidlem: celý obsah drinku je tvořen polovinou vermutu Martini Rosato a polovinou Martini Prosecco. Na závěr lze dozdobit drobnými zahradními či lesními plody nebo plátkem pomeranče a můžeme podávat.
Xantypa Bitter
Ingredience: kostky ledu, Bohemia Sekt 2 dcl, bitter sirup 0.5 cl
Postup: Do sklenice na víno vložíme led, nalijeme šumivé víno a zakápneme bitter sirupem a ozdobíme brčkem.
Margarita Fresa
Ingredience: 0,04 L El Jimador Reposado, 6 kostek ledu, 2 cl Monin jahoda, špetka třtinového cukru, 3-4 čerstvé jahody, 3 lístky máty peprné
Postup: Led, 3 nakrájené čerstvé jahody, Monin, cukr a tequilu rozmixujeme v mixéru. Obsah přelijeme do margarita skla a ozdobíme jahodou a lístky máty.
Happy New Year
Ingredience: 1 cl koňaku, 2 cl Porto Tawny, Bohemia Sekt brut
Postup: V míchací sklenici promíchejte koňak a portské. Přes streiner nalijte do sklenky a zalijte sektem. Ozdobte physalisem nebo spirálou pomerančové kůry.
BLACK VELVET
Ingredience: 6 cl černého ležáku, Bohemia Sekt brut
Do sektové sklenky nalijte černé pivo a opatrně dolijte dobře vychlazeným sektem.
Baileys Chocolatini
Ingredience: led, 50 ml Baileys Irish Cream, 10 ml vodky, Smirnoff No.21, 5 ml čokoládového likéru
Postup: Vložte několik kostek ledu do šejkru. Přilijte 50 ml Baileys, 10 ml vodky a 5 ml čokoládového likéru a vše promíchejte. Drink proceďte do vychlazené martini sklenice.
Woo Doo
Ingredience: 4 cl Fernetu Stock (oceněno zn. kvality KLASA), Bitter Lemon, led
Postup: Do sklenice vložíme led, nalijeme 4 cl Fernetu Stock a dolijeme Bitter Lemonem, na závěr sklenici ozdobíme plátkem citronu a mátou.
Fashionista
Ingredience: 40 ml ABSOLUT VODKY, 20 ml Lillet Blanc, 15 ml cukrového sirupu, 25 ml čerstvé citronové šťávy, střik orange bitteru, bílek, sodovka
Postup: Protřepejte a promíchejte všechny ingredience (kromě sodovky) v shakeru spolu s ledem. Přelijte do sklenice a doplňte sodovkou.
Cordial Fresh s limetou
Ingredience: led, 2cl likéru Cordial Jana Bechera, 12 cl pomerančové šťávy
Koktejlovou sklenici naplníme ledovou tříští, kterou přelijeme 4 cl Cordialu a čerstvou pomerančovou šťávou (12 cl). Stejně tak můžeme použít grepovou nebo limetovou šťávu. Nápoj ozdobíme plátkem pomeranče, grepu nebo limetky dle zvoleného druhu čerstvé ovocné šťávy. Cordial je velmi chutný také v kombinaci s limonádou Bitter Lemon v podobě long drinku. Stejně tak je možné Cordial servírovat jako dezert. Ať už samotný, ke kávě či horké čokoládě, nebo jím přelít tiramisu nebo kopeček vanilkové zmrzliny.
B OCEAN
Ingredience:  4 cl Becherovky, 2 cl Blue Curacaa, 15 cl Top Topicu, led
Postup: Vše nalijeme do vysoké sklenice a ozdobíme (třešeň, máta).
The Georgian
Ingredience: 5 cl Gentleman Jack Rare Tennessee Whiskey, 3 cl broskvového likéru, 8 cl Spritu, 3 lístky máty
Postup: V shakeru utřeme mátu a broskvový likér. Přidáme whiskey a důkladně promí­cháme s ledem. Do sklenice typu Long dáme drcený led a pomocí double strain nalijeme základ koktejlu. Dolijeme Sprite a servíruje­me s lístky máty.
Simply Elegant
Ingredience: 5 cl Gentleman Jack Rare Tennessee Whiskey, citron, 2 cl javorového sirupu, 3 snítky šalvěje, 5 cl sody
Postup: Citrón, šalvěj a javorový sirup podrtíme ve sklenici. Zasypeme ledovou tříští a zalijeme Gentleman Jack a sodou. Vše dobře promí­cháme, ozdobíme snítkou šalvěje a citróno­vou kůrou.
Tennessee Jelly Beer
Ingredience: 5 cl Jack Daniel‘s Tennessee Whiskey, 3 cl citronové šťávy, 3 cl cukrového sirupu, 2 plátky jelly, 1 bílek
Postup: Whiskey a 2 cl cukrového sirupu zahřejeme v rendlíku. Hlídáme teplotu, nesmí přesáhnout 45° C. Přidáme želatinu, dobře promícháme a necháme ještě chvíli zahřívat. Vše nalijeme do připravené sklenice a uložíme na chladné místo. Výroba citronové pěny: Šťávu z citronu a zbytek cukrového sirupu nalijeme do lahve na přípravu šlehačky. Přidáme pouze bílky a důkladně promícháme. Uzavřením a díky CO2 bombičce nám v lahvi vznikne pěna. Pěnu vrstvíme na želatinu. Efekt malého piva je dokonán.
Golden Nail
Ingredience: 4 cl Ballantine’s Finest, 1 – 2 cl Karlovarské Becherovky, řez pomerančové kůry
Postup: Sklenku na whisky naplňte kusy ledu. Dávkujte whisky a becherovku a promíchejte. Vložte pomerančovou kůru, případně zapalte zápalku a stiskněte kůru lícem ke sklence tak, aby vonné látky prošly plamenem do nápoje. Pak vložte kůru mezi led a stěnu sklenky.Fota: Archiv firem

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám