Hlavní obsah

Holení intimních míst

Novinky, DaS

V současné době považujeme holení podpaží a nohou u většiny žen za samozřejmost, přičemž mnoho žen pravidelně upravuje také ochlupení svého pohlaví, ať už částečně nebo úplně. V poslední době roste i počet mužů, kteří si holí své přirození. Ze všech úprav je právě holení přirození nejcitlivější, a proto vyžaduje zcela odlišný přístup než je holení nohou a podpaží...

Článek

Holení intimních míst je především doporučováno z hygienických důvodů. Ovšem existuje mnoho lidí, kteří to vnímají jako módu - nebýt oholen je rovno nebýt "in". Málokdo však ví, že již ve 13. století se holily i dvorní dámy na francouzských šlechtických sídlech.

Je těžké určit do jaké míry je tato věc brána sexuálně. Určitě existuje skupina těch, které vzrušuje hustě zarostlé ochlupení, ale také těch, které rajcuje zcela holé přirození. Každopádně podle nějakého výzkumu téměř 88 procent mužů by u své partnerky uvítalo oholené přirození. Asi 50 % dotázaných žen by ocenilo vyholené přirození mužů.

Při holení jsou stále velmi oblíbené úzké proužky, trojuhelníkové tvary či srdíčka. Některé ženy upřednostňují úplné oholení.

Foto: Novinky - Holicí strojek Philips Bikini Perfect

Holení intimních partií vyžaduje speciální péči

Pro holení a depilaci intimních míst existuje mnoho prostředků: speciální depilační krémy, studený nebo teplý vosk, depilační strojky, holicí krémy a mléka či speciální epilační lasery. 

Nejrychlejším a současně i nejrozšířenějším způsobem holení klína je takzvané mokré holení s pomocí žiletky a holicí pěny nebo gelu. Asi nejúčinější je pak laserová epilace.

Foto: Novinky: Omyvatelný epilátor Panasonic ES2047

Pokud chloupky holíme poprvé

Chloupky bychom měli nejprve zkrátit a navlhčit. Pokud se rozhodnete pro mokré holení, pak doporučujeme nejprve 10 - 20 minut koupel ve vaně s horkou vodou - prokrví to nejen pokožku, ale zjemní i ochlupení. Jemné chloupky se poté snáze oholí.  

Foto: Novinky - Holicí strojek Braun LS 5500 Lady shaver

Jak na mokré holení

Začít s holením by ženy měly začít v oblasti stydkých pysků, protože voda, která stéká mezi stehny, nesmývá pěnu jako v případě opačného postupu. Navíc jedině v této oblasti lze holit i proti směru růstu chloupků - nedochází tak podráždění pokožky a zarůstání chloupků jako v jiných místech

Při holení mějte pokožku vždy co nejvíce napnutou, používejte lehký tlak na holicí strojek a v případě potřeby nanášejte holicí krém i několikrát. Žiletku opláchněte po každém tahu nejlépe pod studenou vodou. Při holení buďte velmi opatrní, může velmi snadno dojít k úrazu.

Foto: Novinky - Dámský holicí strojek Gillette Venus

Ošetření po holení

Po oholení opláchněte pokožku vlažnou vodou. Vhodné je namazat intimní partie antiseptickým krémem, který je ochrání před podrážděním. Použít můžeme i tradiční kolínskou vodu, čajovníkový olej nebo obyčejný silný výluh černého čaje. Poté už stačí jen balzám po holení.

Anketa

Holíte si intimní místa?
Ano, je to příjemné.
15,4 %
Ano, líbí se mi to.
67,5 %
Ano, partner si to přeje.
2,4 %
Ne, líbí se mi přirozenost.
9,5 %
Ne, je to zbytečnost.
1,7 %
Ne, partnerovi se to nelíbí.
1,3 %
Ne, ale vyzkouším to.
2,2 %
Celkem hlasovalo 13633 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám