Hlavní obsah

Ani sebedokonalejší umělé mléko se tomu mateřskému nevyrovná

Právo, Alexandr Petrželka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Začátkem léta se v některých západních zemích odehrává zvláštní protest. Mladé matky demonstrativně kojí své děti na veřejnosti. Pro starší generace – ale nejen je – jde o intimní záležitost, patřící do soukromí, ale pro emancipované ženy často tenhle zažitý stereotyp přináší komplikace.

Článek

Musí přerušit právě prováděnou činnost a hledat „soukromí“. Mnohé to chápou jako omezení, a tak demonstrativně uplatňují své nejpřirozenější právo – živit svého potomka.

Reklamy výrobců umělého „mateřského“ mléka nás ubezpečují, že jejich produkt je plnohodnotný, ne-li dokonalejší než přirozené mateřské mléko. Člověk je savec, nejdokonalejší produkt evoluce.

Příroda to vymyslela nepochybně lépe než nutriční specialisté a mateřský produkt je pro mládě každého savce, tedy i pro lidské novorozeně, ideální potravou. Ale nejen to.

Mateřské mléko jako prevence 

V dubnovém čísle amerického časopisu Pediatrics se objevila statistika, podle níž kojení alespoň během prvních šesti měsíců života, jak zní doporučení amerického, ale i britského ministerstva zdravotnictví, přináší významný zdravotní efekt.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám