Hlavní obsah

Řidič u Brisbane smetl skupinu klokanů, zřejmě úmyslně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brisbane

Australská policie pátrá po motoristovi podezřelém z úmyslného usmrcení nejméně 17 klokanů. Černá čára po pneumatikách na silnici na předměstí Brisbane naznačuje, že řidič s autem úmyslně vyjel z cesty, kolem níž se pásla skupina klokanů. S odkazem na ochránce zvířat z organizace RSPCA o tom informovala stanice CNN.

Foto: Profimedia.cz

Střet s autem nepřežilo nejméně 17 klokanů.

Článek

„Můžete vidět, že ten člověk úmyslně sjel přes cestu doprava na druhou stranu a několik jich srazil. Pak se na cestu vrátil a srazil další čtyři, pět klokanů,“ uvedl mluvčí RSPCA Michael Beatty.

Událost se stala na předměstí Wacol mezi nedělní 18. hodinou místního času a brzkým ránem. Zvířata se podle Beattyho u cesty pásla. Místní řidiči vědí, že tam klokani chodí, a v místě zpomalují. „Ti klokani se aut nebojí, protože se jim vyhýbají a nic jim nedělají,“ vylíčil Beatty.

Ochránci na místě nalezli 16 mrtvých zvířat, dalšího těžce zraněného klokana museli utratit. Beatty nevylučuje, že jiní těžce zranění klokani zmizeli v buši.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám