Hlavní obsah

V Afghánistánu letos zabili tisíc civilistů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kábul

Na tisíc civilistů bylo zabito v prvních čtyřech měsících letošního roku v Afghánistánu. Zprávu OSN citoval server Foreign Policy. Skoro dva tisíce lidí byly zraněny a tisíce rodin opustily své domovy, sdělil speciální vyslanec generálního tajemníka OSN Mark Bowden.

Foto: Mohammad Ismail, Reuters

Afghánští policisté sledují evakuaci zraněného.

Článek

K 30. dubnu bylo v důsledku konfliktu zraněno 1989 Afghánců a 978 afghánských civilistů bylo po celé zemi zabito,“ řekl Bowden v pondělí v Kábulu.

Bowen zdůraznil, že násilí vzrůstá. „Lékaři mi řekli, že letos vidí padesátiprocentní nárůst počtu zraněných civilistů ve srovnání se stejným obdobím loňského roku.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Zdůraznil problém s rostoucími útoky na lidi, kteří se snaží pomáhat: „V době rostoucí nuzoty je docela znepokojující poznamenat, že humanitární pracovníci se sami stávají stále častěji terči útoků.“

To se stalo se minulý týden i spolupracovníkům Člověka v tísni, devět jich bylo zabito. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám