Hlavní obsah

V domě v australském Cairnsu našli osm zavražděných dětí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V domě na předměstí severoaustralského města Cairns v pátek policie našla osm mrtvých dětí ve věku od 18 měsíců do 15 let a zraněnou ženu. Policie uvedla, že čtyřiatřicetiletá žena je matkou nejméně sedmi obětí a byla hospitalizována s bodnými ranami. Podle zpráv australské televize ABC byly také děti ubodány. V souvislosti s případem zatím nebyl nikdo zatčen.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V australském domě našli osm mrtvých dětíVideo: Reuters

 
Článek

Policie státu Queensland oznámila, že byla přivolána do domu na předměstí Manoora v pátek před polednem tamního času. Když policisté dorazili na místo, našli zkrvavená těla osmi dětí.

Čtyřiatřicetiletá zraněná žena je v péči lékařů. Její stav je stabilizovaný a ona pomáhá policii při vyšetřování. Podle místní záchranné služby má bodné rány na hrudi.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: Graeme Bint, ČTK/AP

Policisté odnášejí ostatky obětí.

„Podle momentálního stavu věcí není nutné, aby byla veřejnost znepokojena, kromě skutečnosti, že jde o velmi tragickou událost,“ řekl policejní vyšetřovatel Bruno Asnicar. „Situace je pod kontrolou,“ ujistil kriminalista.

Děti mají být sourozenci

Na místě zasahovaly desítky policistů a přivoláno bylo několik sanitek. Okolí místa tragédie policie uzavřela a místo má zůstat nepřístupné nejméně další den. Vyšetřovatelé hovořili se sousedy. Zatím policie nezjistila, jaký je vztah mezi dětmi a hospitalizovanou ženou.

„Takové události jsou samozřejmě pro každého nesmírně děsivé a policisté před tím nejsou imunní, jsme také jen lidé,“ řekl Ascinar.

Foto: Graeme Bint, ČTK/AP

Policie u budovy, v níž byla nalezena těla dětí.

Lisa Thaiday, která tvrdí, že je sestřenicí zraněné, uvedla, že 20letý muž, další sourozenec dětí, našel své bratry a sestry mrtvé poté, co přišel domů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Nové záběry ze zásahu v SydneyVideo: Reuters

Austrálie se teprve vzpamatovává z pondělního útoku na kavárnu v Sydney, kde ozbrojenec držel zhruba 16 hodin skupinu rukojmích. Při incidentu přišli tři lidé o život, včetně únosce a dvou rukojmích. Pachatelem byl muž íránského původu Man Haron Monis, který již problémy se zákonem měl. Podle agentury Reuters spolu obě krveprolití nesouvisí. [celá zpráva]

„Nevýslovný zločin“

„Zprávy z Cairns jsou srdcervoucí,“ prohlásil v pátek australský premiér Tony Abbott.

„Všichni rodiče musí pociťovat sžíravý smutek z toho, co se stalo. Je to nevýslovný zločin. Dnes večer bude celá naše země plakat a modlit se za tyto děti. Toto jsou těžké dny pro naši zemi,“ dodal Abbott.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám