Hlavní obsah

Rusko nechce padělky a zakázané potraviny. Stoplo dovoz 500 tun kuřecího z USA

Moskva

Víc než 500 tun kuřecích stehen ze Spojených států se nedostane na ruský trh. Oznámil to tamní úřad na ochranu spotřebitelů Rospotrebnadzor. Opatření má být součástí snahy zabránit dovozu „padělků a zakázaných” potravin.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační snímek

Článek

Úřad zároveň podle agentury Reuters uvedl, že zastavil dovoz více než 70 tun vepřových produktů z Polska a Německa, Mimo to zabránil dovézt do země 100 tun jablek, neboť byly nesprávně označeny. Podle listu gazeta.ru bylo ovoce neznámého původu.

Rusko před zhruba dvěma měsíci zakázalo dovoz řady potravinářských výrobků z EU, USA a několika dalších západních zemí, které vůči Rusku uvalily sankce kvůli jeho údajné podpoře proruských separatistů na východě Ukrajiny.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Kromě toho zakázalo i dovoz mléčných výrobků, cibule, čokolády a cukrovinek z Ukrajiny či import některých ukrajinských alkoholických nápojů. Rozhodnutí zdůvodnilo ochranou ruských spotřebitelů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám