Hlavní obsah

V Alžírsku popravili uneseného francouzského turistu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Alžírská militantní skupina Vojáci chalífátu, která má zřejmě napojení na Islámský stát (IS), popravila pětapadesátiletého francouzského turistu Herve Gourdela. Muž byl unesen v neděli.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Unesený turista před popravouVideo: Reuters

 
Článek

BBC uvedla, že turista byl sťat. Skupina po jeho zatčení zveřejnila video, na němž varuje, že muže zabije, pokud Francie nezastaví útoky v Iráku. Země se nedlouho před únosem zapojila do náletů na území ovládaná Islámským státem.

Francie ústy premiéra Manuela Vallse jakákoliv ultimáta odmítala.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Gourdel pobýval v zemi několik dní a společně s alžírskými přáteli měl pronajatou chatu v Tikjdě. Během výletu do Kabylských hor, asi 100 kilometrů východně od metropole Alžíru, ho skupina unesla.

Foto: Louafi Larbi, Reuters

Alžírské vojenské jednotky poblíž místa, kde byl turista unesen.

Gourdel byl horský průvodce, fotograf a cestovatel.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Unesený francouzský turistaVideo: Reuters

IS popravil tři muže

Krátce před zabitím Gourdela Islámský stát vybídl své stoupence k útokům na občany zemí, které se účastní bojů proti radikálům, především Francie a USA. Ty podnikají cílené nálety na pozice islamistů v Iráku.

IS v minulých týdnech zabil tři unesené muže, dva americké novináře Jamese Foleyho a Stevena Sotloffa a britského humanitárního pracovníka Davida Hainese.

IS vyhrožuje i vraždou Alana Henninga, britského taxikáře, který také odjel do Sýrie z humanitárních důvodů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám