Hlavní obsah

Čínská policie zabavila tisíce zbraní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peking
Aktualizováno

Čínská policie zabavila tisíce ilegálně vlastněných střelných zbraní a nožů, s nimiž údajně obchodoval rodinný gang. Informoval o tom v pondělí zpravodajský server BBC News, podle něhož bylo v souvislosti s případem zadrženo 15 lidí podezřelých z působení ve zločinecké organizaci.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Čínská policie zabavila 10 tisíc střelných zbraní a 120 tisíc nožůVideo: Reuters

 
Článek

Více než 10 000 střelných zbraní a 120 000 nožů bylo zkonfiskováno po čtyřměsíčním vyšetřování ve skladištích v centrální provincii Chu-nan. Policie vyšetřování zahájila poté, co jistý zatčený muž podezřelý z loupežného přepadení prozradil policistům svého dodavatele.

Policisté jsou přesvědčeni, že odhalili významnou síť obchodníků se zbraněmi, které byly vyráběny v Číně a nezákonně prodávány po celé zemi. Gang údajně prodával zbraně do nejméně 27 čínských provincií.

Soukromé vlastnictví střelných zbraní je v Číně nelegální, stejně jako vlastnictví chladných zbraní přesahujících stanovenou délku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám