Hlavní obsah

Pátrání po boeingu: Loď zachytila signál jako z černé skříňky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peking
Aktualizováno

Jedna z čínských lodí pátrajících na jihu Indického oceánu po zmizelém malajsijském Boeingu 777 zachytila v sobotu signál. Má stejnou frekvenci jako signál, který vysílají černé skříňky letadel, oznámila agentura Nová Čína.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Záchranáři po černé skříňce boeingu pátrají pod vodouVideo: Reuters

 
Článek

Zatím ale nebylo potvrzeno, že by se jednalo o signál z letadla, které se ztratilo před měsícem. „Teprve se musí objasnit, zda to se ztraceným letadlem souvisí,“ uvedla Čína.

Číňanům se ale nepodařilo signál nahrát. Jejich mezinárodní partneři je navíc kritizují za to, že informaci nepředali nejprve jim, ale oznámili ji médiím.

Čínská strana nicméně také oznámila, že její pátrací letadlo v sobotu na oceánské hladině zaznamenalo množství předmětů bílé barvy. Ani v tomto případě ale není jasné, zda by mohlo jít o pozůstatky letounu.

Signál jako ze skříňky

Čínská loď Chaj-sün zachytila signál o frekvenci 37,5 kHz, který se vysílá jednou za vteřinu. Přesně takový puls vysílají dvě černé skříňky zaznamenávající na palubě letadel letová data.

Boeing společnosti Malaysian Airlines se ztratil 8. března cestou z Kuala Lumpuru do Pekingu. Z neznámých důvodů se stočil na jih. Podle Malajsie, která se opírá o novou analýzu britských expertů, se stroj nade všechnu pochybnost zřítil v odlehlé části Indického oceánu víc než 2000 kilometrů od Austrálie. Na palubě bylo 239 lidí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Záchranáři pátrají po zmizelém boeingu ve dne, v nociVideo: Reuters

Malajsie v uplynulých dnech přiznala, že by se záhadu ztráty boeingu na letu MH370 nikdy nemuselo podařit rozluštit. Pátrači už nemají moc času, jelikož baterie v černých skříňkách vydrží vysílat signál pouze měsíc. [celá zpráva]

Po boeingu v Indickém oceánu pátrá množství lodí a letadel z několika zemí, včetně britské ponorky.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám