Hlavní obsah

Čínský miliardář zemřel po jídle, servírovala se otrávená, dušená kočka

Právo, znk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policie v jihočínské provincii Kuang-tung vyšetřuje úmrtí tamního miliardáře, který byl podle všeho otráven jedovatým kočičím masem.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Podnikatel Long Li-jüan (49) zemřel 23. prosince po pracovním obědě s dalšími dvěma muži. Servírovala se tamní specialita, dušené kočičí maso se zeleninou. Všichni tři následně pocítili nevolnost, Long ale masa snědl nejvíce a krátce po hospitalizaci zemřel na zástavu srdce.

Strážci zákona v pátek zatkli jednoho z účastníků obědu, tajemníka ředitele zemědělského odboru ve městě Pa-ťia Chuanga Kuanga, kterého podezírají, že pokrm „dochutil“ jedovatými bylinami. Podle listu The Daily Telegraph třetí muž, miliardářův známý, potvrdil, že maso chutnalo „více nahořkle než obvykle“. O motivu činu se spekuluje, mohlo jít o ekonomickou při mezi Longem a Chuangem.

Policie nejprve zatkla majitele restaurace kvůli nedodržení hygienickým norem pro přípravu pokrmů, podnikatelova rodina ji ale přesvědčila, aby ve vyšetřování pokračovala. Nabídla také v přepočtu 300 tisíc korun odměny tomu, kdo poskytne informace o Longově smrti.

Reklama

Výběr článků

Načítám