Hlavní obsah

Moskevská policie v den voleb zatýkala demonstranty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskevská policie dnes v okolí Kremlu zatkla několik demonstrantů, dožadujících se svobodných voleb. Další protesty a nejspíše i zatčení mají následovat během dne. Podle policie bylo v okolí Rudého náměstí zatčeno 12 z 30 lidí, kteří nehledě na varování rozdávali letáky.

Foto: Profimedia.cz

Moskva

Článek

Moskevské úřady veškeré demonstrace, s výjimkou akcí prokremelských mládežníků, nepovolily a v metropoli nad průběhem dnešních parlamentních voleb bdí desetitisíce policistů a jejich dobrovolných pomocníků. Podle ministerstva vnitra k závažným narušením veřejného pořádku dosud nedošlo.

U Kremlu se pokusili demonstrovat stoupenci opozičního hnutí Levá fronta, kteří se dožadovali bojkotu voleb a prohlášení výsledků za neplatné. Mezi zatčenými se ocitla manželka předsedy hnutí Sergeje Udalcova Anastasija, která ještě dříve stihla na Twitteru popsat, jak byl její muž zadržen ještě cestou na demonstraci: "Udalcova kolem poledne zadrželi neznámí muži v stejnokrojích, vtáhli jej do auta bez poznávacích značek a odvezli neznámo kam."

Policie posléze oznámila, že Udalcov byl zadržen kvůli tomu, že se nedostavoval na soudní přelíčení, která projednávala jeho dřívější přestupky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám