Hlavní obsah

Britští a francouzští vojáci budou v Benghází radit libyjským vzbouřencům

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Velká Británie vyšle do hlavního města libyjských vzbouřenců Benghází své armádní důstojníky, oznámil v úterý ministr zahraničí William Hague. Důstojníci budou školit povstalce bojující proti jednotkám vůdce Muammara Kaddáfího, o jehož pád Západ usiluje. Britům budou pomáhat jejich francouzští kolegové.

Článek

„Bezpečnostní rada státu rozhodla, že rychle rozšíříme skupinu, která už v Benghází působí,“ řekl Hague. „Kontingent budou tvořit zkušení britští armádní důstojníci,“ dodal.

Do Benghází podle stanice BBC nově zamíří deset britských důstojníků v rámci společné mise s Francouzi. Libyjce mají naučit lépe provádět logistickou a zpravodajskou činnost a zlepšit jejich organizační struktury. Hague zdůraznil, že vojáci nebudou bojovat.

Agentury nezmiňují, kolik britských, případně francouzských vojáků už v Benghází působí, ani kolika vojáky Francie do mise přispěje.

Reklama

Výběr článků

Načítám