Hlavní obsah

Číňan měl nůž zabodnutý v hlavě a přežil

Peking

Šestnáctiletý Číňan Siao Wej přežil zranění, při němž mu nůž pronikl hlavou. Lékaři nevěřícně hleděli, když zakrvavený mladík s pětadvaceticentimetrovým nožem zabodnutým do spánku vešel na úrazové oddělení. O případu informoval na své webové stránce britský list The Daily Telegraph.

Článek

Siao pracoval v internetové kavárně v severovýchodní čínské provincii Ťi-lin. Přišla tam skupina hochů a dožadovala se, aby na počítače v podniku nainstaloval nepovolený software, aby mohli překonat jeho rekordní skóre ve videohře. Siao to odmítl a vypukla rvačka, při níž ho někdo z protivníků bodl kuchyňským nožem do levého spánku.

V tisku se pak objevil těžko uvěřitelný rentgenový snímek, na němž je vidět, že špička nože pronikla ven pravým spánkem. Lékaři z ťilinské univerzitní nemocnice se nestačili divit, když mladík opírající se o přátele vešel do ošetřovny.

Nejprve se domnívali, že jde o studentský vtip, a jednat začali, až když Siao omdlel. Operace, při níž z čela čepel vyprostili, pak trvala dvě hodiny.

Byl při vědomí

"Tvář měl zbrocenou krví, ale byl při vědomí. Věnuji se chirurgii 23 let, ale nic podobného jsem ještě nezažil," řekl profesor Jen Š-ťün, který pracuje jako zástupce ředitele nemocničního neurologického oddělení. Podle lékařů se Siao uzdraví, i když nevylučují pooperační komplikace jako infekci, poškození mozku nebo epileptické záchvaty. "Nabyl znovu vědomí, má opravdu štěstí," řekl profesor Jen.

Policie případ vyšetřuje. Osmnáctiletý Siaův přítel Chuang Šen řekl, že gang na oba zaútočil, když hráli na počítačích hry, a dožadoval se nainstalování nedovoleného softwaru. "Hádali jsme se, mne pobodali na levé paži, a když odešli, zjistil jsem, že Siao leží na zemi s nožem v hlavě," řekl Chuang.

Siaův otec řekl, že jeho syn loni přestal chodit do školy, příležitostně pracoval a většinu času trávil v internetové kavárně. "Nikdy bychom nečekali, že v kavárně přijde k takovému úrazu," řekl otec.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám