Hlavní obsah

Pětiletou dívku našli v Moskvě v bytě plném odpadků, v otřesných podmínkách žila roky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Hory odpadků, výkaly, švábi a uprostřed nepořádku špinavá a podvyživená pětiletá dívka. Takový obrázek se naskytl policistům a sociálním pracovníkům, když se dostali do jednoho z moskevských bytů, píše server týdeníku Focus. V otřesných podmínkách žila dívka tři roky, než se jí podařilo na sebe upozornit.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Pětiletá Ruska žila v Moskvě několik dnů sama v bytě plném odpadkůVideo: AP

 
Článek

Zoufalý a neustávající nářek, který vycházel z bytu, donutil sousedy, aby zavolali na policii. Poté, co policisté vyrazili dveře, naskytl se všem šokující pohled. Odpadky, kam oko dohlédlo, výkaly, švábi a uprostřed nepořádku špinavá a podvyživená dívka, která se snažila z posledních sil přivolat pomoc.

„Dívka nemohla mluvit, jak byla vysílená,“ řekla sousedka ve vysílání stanice Ren TV. Na krku měla plastový řetízek, tak malý, že jí částečně zarostl do kůže. V bytě byla úplně sama, a jak se zdá, nebylo to pro dítě nic neobvyklého.

Z dosavadního vyšetřování vyplývá, že 47letá matka dívky ztratila kontrolu nad svým životem zhruba před třemi lety. Tehdy byl její přítel vyhoštěn na Ukrajinu. Před třemi lety také sousedé viděli dítě naposledy. Pamatují si, že si dívka hrála venku s matkou. Od té doby ji žena držela v bytě a nepouštěla ji ven. Zda tam s ní žila, nebo za dívkou jen občas přišla a přinesla jí něco k jídlu a pití, se zjišťuje.

Sousedé nebyli schopni uvěřit, že má devastaci bytu a ukrutný nepořádek matka dívky na svědomí. Žena se o sebe starala a byla upravená. „To, co jsem viděla v bytě, mi k ní naprosto nesedí,“ uvedla jedna ze sousedek stanici Ren TV.

Na nářek a pláč, který se ozývá z bytu, upozornili sousedé úřady zhruba před rokem. Také nahlásili, že dítě už nikdo dlouho neviděl. Pracovníci sociálního úřadu k bytu dorazili, zvonili, ale když jim nikdo neotevřel, zase odešli a dál se nic nedělo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám