Hlavní obsah

Německem se prohnalo tornádo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Düsseldorf

Severním Porýním-Vestfálskem se ve středu večer prohnalo tornádo. Odnášelo střechy, lámalo větve a demolovalo auta. Dva lidé navíc utrpěli zranění. Podle policejní zprávy se rotující vír zformoval okolo 18. hodiny západně od Düsseldorfu a pustošil okolí deset až patnáct minut. Informovala o tom německá mutace serveru Local.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Severním Porýním-Vestfálskem se prohnalo tornádoVideo: Reuters

 
Článek

Z videa, které zveřejnila agentura Reuters, je patrné, že přestože tornádo po zhruba čtvrthodině zesláblo, napáchalo značné škody. Jedenadvacetiletého mladíka těžce zranily padající větve, zranění dalšího člověka jsou lehká.

„Domy byly poničeny tak silně, že se staly dočasně neobyvatelnými. Celkem bylo poškozeno okolo čtyřiceti až padesáti domů, v nichž bydlí na 2000 lidí,“ hlásilo například město Viersen. Škody ale sčítají také další města a obce.

Částečně uzavřena musela být dálnice číslo 61 poblíž hranic s Nizozemskem a železnice mezi městy Venlo a Mönchengladbachem. Letos už jde o šesté tornádo, které bylo v Německu zpozorováno.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám