Hlavní obsah

Na silvestrovské oslavy bude v Kolíně nad Rýnem dohlížet 1400 policistů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kolín nad Rýnem

Na 1400 strážců zákona bude během silvestrovských oslav dohlížet na bezpečnost v ulicích německého Kolína nad Rýnem. Nasazeno bude více bezpečnostních kamer než v uplynulých letech. Opatření mají zabránit tomu, aby se opakovala situace z přelomu let 2015 a 2016, kdy se v tomto čtvrtém největším německém městě odehrála řada sexuálních útoků na ženy.

Foto: AP

Policisté v Kolíně nad Rýnem

Článek

Počet nasazených policistů zhruba odpovídá loňským číslům. Přibylo ale dalších devatenáct kamer, takže je jich v místech hlavních oslav už 44.

K dalším opatřením, o nichž ve středu informovalo město s policií, patří lepší osvětlení, zákaz ohňostrojů a odpalování petard v části centra nebo také širší bezpečnostní zóna v okolí kolínského dómu.

Město rovněž rozjede kampaň, která má lidi pobízet k vzájemnému respektu.

Při předloňských oslavách převážně migranti ze severoafrických zemí masově okrádali a obtěžovali ženy. Kvůli incidentům ze silvestrovské noci policie přijala přes 1200 trestních oznámení, z toho 513 kvůli činům sexuální povahy, včetně znásilnění. Mezi podezřelými bylo nejvíce Maročanů a Alžířanů. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám