Hlavní obsah

Útočník z Libye pobodal v Lipsku ženu kuchyňským nožem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Kuchyňským nožem zaútočil v úterý v podvečer muž poblíž hlavního nádraží v Lipsku. Jeho obětí se stala šestapadesátiletá žena, která skončila s vážnými zraněními v nemocnici, napsal server týdeníku Focus.

Foto: Sven Friebe, ČTK/AP

Ilustrační foto

Článek

O útoku, k němuž mělo dojít v úterý po páté hodině odpolední, informovala policie až ve středu ráno. Uvedla, že útočníkovi je 28 let a pochází z Libye a že ženu vážně zranil na rameni a na ruce.

Podezřelý muž byl podle německých médií policii už dříve známý jako dealer drog. Drogy v minulosti opakovaně nabízel také zraněné ženě, která byla v době činu pod vlivem alkoholu, uvedla ČTK.

Útoky ze strany přistěhovalců jsou v Německu pod zvláštním drobnohledem kvůli hrozbám ze strany džihádistů z Islámského státu, kteří se snaží působit na radikálně smýšlející souvěrce.

V Německu nedávno vzbudil pozornost útok nožem v Hamburku. Palestinec, který pocházel ze Spojených arabských emirátů, koncem července zaútočil na zákazníky v supermarketu Edeka. [celá zpráva]

Ubodal padesátiletého muže a dalších sedm lidí zranil. Týdeník Stern s odvoláním na vyšetřovatele uvedl, že rozhodujícím spouštěčem pro muže byly události na Chrámové hoře.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám