Hlavní obsah

Fico: je logické, že Slovensko je v koalici ďáblů

Právo, ivi (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Slovenský premiér Robert Fico označil za logické, že Slovensko bylo na propagandistickém videu islamistů zařazeno do tzv. koalice ďáblů. „Slovensko je členský stát NATO a otevřeně mluvíme o propojení migrace a terorismu,“ řekl Fico.

Foto: Francois Lenoir, Reuters

Robert Fico

Článek

Předseda vlády potvrdil, že tajné služby podobná vyjádření sledují. „Monitorujeme každého, u něhož cítíme, že by mohl ohrozit Slovensko. U některých monitorovaných lidí se objevují například vyjádření schvalující teroristické útoky,“ dodal Fico.

„Po nedávných útocích v Paříži byly bezpečnostní složky Slovenské republiky uvedeny do stavu pohotovosti až do odvolání,“ potvrdil mluvčí Slovenské informační služby Branislav Zvara.

Islámský stát zveřejnil tuto středu propagandistické video, v němž do „koalice ďáblů“ zařadil šedesát států. Na videu se objevily vlajky všech států zařazených do této koalice, včetně České republiky a Slovenska. Extremisté vyhrožují těmto zemím odvetnými útoky. [celá zpráva]

Islámský stát zařadil Česko mezi úhlavní nepřátele v koalici ďáblů

„Shromažďujte své spojence. Kujte proti nám pikle a neskýtejte nám čas k oddechu. Náš spojenec je ale nejmocnější. Je to Alláh a všechna sláva patří jemu. Nakonec vás stejně sežehnou plameny války na pahorcích smrti,“ uvedl IS ve videu.

Reklama

Výběr článků

Načítám