Hlavní obsah

Sociální sítě v Belgii kvůli teroristům ovládly fotky koček

Brusel

Třetí den platí v belgickém hlavním městě mimořádná bezpečnostní opatření kvůli hrozbě teroristického útoku. Nadále nejezdí metro, školy zůstanou v pondělí zavřené. Úřady prosí lidi a média, aby nepsali o tom, kde všude jsou policisté, aby tak případně nevarovali teroristy a neupozornili je na probíhající zásahy. Lidé proto na sociální sítě začali umisťovat obrázky koček, uvedla agentura AFP.

Foto: Twitter/JaneAustenMaMaschio

Sociální sítě v Belgii zaplavily obrázky koček.

Článek

„Obáváme se útoku jako v Paříži, s několika útočníky na několika místech,“ vysvětlil prodloužení mimořádných opatření premiér Charles Michel.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Policie kromě jiného nadále pátrá po osmém členovi teroristické skupiny z Paříže Salahu Abdeslamovi, jehož se nepodařilo dopadnout ani během nočních razií, při nichž bylo zadrženo 16 lidí.

Úřady se v neděli obrátily na média a veřejnost, aby nesdělovaly podrobnosti ohledně policejních akcí, aby se informace případně nedostaly k hledaným lidem.

Twitterový hashtag #BrusselsLockdown, který původně sloužil hlavně k publikaci informací o policejních uzavírkách nebo protiteroristickém zásahu, se tak proměnil v přehlídku fotografií koček.

Belgičané tam tak spontánně umisťují nejen záběry svých mazlíčků, ale i nejrůznější fotomontáže s nimi. Na některých figurují kočky se zbraněmi, jindy mají na hlavách muslimské šátky.

„Myslím, že jsem za hodinu viděl víc koček, než za celý svůj život,“ citovala agentura AFP analytika sociálních sítí Mateusze Kukulku.

Podle něj přišel jako první s nápadem kameraman nizozemské televize NOS Hugo Janssen, který dal na Twitter fotografii své kočky Mozarta.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám