Hlavní obsah

Mladý pár si vyrazil v Paříži na večeři. Studentka se domů už nevrátila

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Tragicky skončila pro mladý pár páteční vycházka noční Paříží. Vydali se do restaurace Le Petit Cambodge, která se stala terčem útoku jedné skupiny atentátníků. Domů se po teroristickém útoku vrátil jen jeden z nich. Uvedl to server televize Sky News.

Foto: Bob Riha Jr, Reuters

Ředitelka California State University při řeči na uctění památky Jane Close Conoleyové.

Článek

Právě v restauraci Le Petit Cambodge, která se nachází v ulici Alibert nedaleko Náměstí republiky, se ozvala v pátek večer střelba jako první. Na podlaze restaurace zůstalo ležet více než deset mrtvých.

Jednou ze smrtelně zraněných byla právě americká studentka Nohemi Gonzalezová, která si vyrazila na večeři s jedním spolužákem, se kterým se seznámila ve Francii. Přestože ten seděl přímo naproti ní, měl štěstí, kulka ho minula.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Mezi mrtvými je i Brit Nick Alexander, který prodával trička a nahrávky skupiny Eagles of Death Metal Nick Alexander při jejich koncertě v Bataclanu.

Teprve 23letá Američanka byla na místě mrtvá. Mladík byl po útoku v šoku, žádné vážnější zranění ale neutrpěl.

Upřímnou soustrast vyjádřilo rodině a pozůstalým vedení univerzity. „Byla neskutečně energická, je to obrovská tragédie,“ prohlásila Jane Close Conoley, ředitelka California State University. Právě na této univerzitě Nohemi studovala.

Budeš vždycky láska mého života.
Polina Buckleyová, partnerka zastřeleného Alexandera

Teroristické útoky v Paříži rozdělily daleko více párů. Mezi mrtvými je například také Brit Nick Alexander, který prodával trička a nahrávky skupiny Eagles of Death Metal při jejich koncertě v Bataclanu.

„Ty jsi a vždycky budeš láska mého života,“ napsala na sociální síť Twitter Polina Buckleyová, partnerka Alexandera.

Zamilovaná dívka posílá vzkaz zavražděnému partnerovi přes Twitter

Lidé pátrají po příbuzných v pařížských nemocnicích. Ty zveřejňují seznamy přijatých zraněných, případně jejich fotografie, pokud u sebe lidé neměli doklady.

Foto: Christian Hartmann, Reuters

Pařížané zažívají po pátečních útocích těžké chvíle.

Foto: Christian Hartmann, Reuters

Paříž si připomíná symboly Francie. Jedním z nich je také světoznámá kniha Malý princ.

Nepotvrdila se tak informace agentury AFP, která v neděli večer napsala, že svým zraněním v nemocnici podlehli další tři lidé. Při sérii šesti násilných incidentů, při kterých teroristé stříleli do davu či páchali sebevražedné atentáty, utrpělo také přes 350 lidí zranění, z toho desítky jsou v kritickém stavu.

Policisté zastřelili jednoho z osmi teroristů. Zbylých sedm se odpálilo při sebevražedných útocích. Ačkoli bilance obětí není konečná, už nyní je jasné, že jde o jeden z nejhorších teroristických útoků v Evropě.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Francouzský novinář natočil útok v koncertní síni Bataclan v PařížiVideo: Daniel Psenny, Reuters

Reklama

Výběr článků

Načítám