Hlavní obsah

Ve švýcarském Curychu se sešel milión lidí na technopárty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Curych

Zhruba milión lidí se od sobotního dopoledne do pozdní noci zúčastnil každoroční švýcarské technopárty Street Parade, která se pravidelně koná v Curychu. Fanoušci techna si v srdci města užívali ohlušujících decibelů elektronického dunění, které se ozývalo z 26 pojízdných zvukových aparatur a dvacítky pódií obsluhovaných dýdžeji.

Foto: Anthony Anex, ČTK/AP

Na technopárty v Curychu dorazil milión lidí.

Článek

Pod žhnoucím sluncem a za teplot šplhajících k 30 stupňům apelovali organizátoři na účastníky, aby nezapomínali na pitný režim – a prodejci nápojů zaznamenávali rekordní tržby i rekordní fronty před svými provozovnami.

Švýcarská národní železnice vypravila stovku speciálních vlaků, které dnem i nocí přivážely a odvážely účastníky curyšské technozábavy.

Policie rozmístila zhruba 500 svých mužů, aby dohlíželi na průběh akce, která se ovšem obešla bez větších incidentů. V policejní cele skončili tři lidé kvůli nadměrné konzumaci drog a alkoholu a v curyšské nemocnici byla hospitalizována ve vážném stavu sedmnáctiletá dívka, která spadla do Curyšského jezera.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám