Hlavní obsah

Mrtvých uprchlíků z auta na rakouské dálnici je mnohem víc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vídeň
Aktualizováno

V odstaveném chladírenském voze na rakouské dálnici A4 bylo víc běženců, než se původně uvádělo. Server listu Kronen Zeitung v pátek s odkazem na informace z ministerstva vnitra uvedl, že v autě se našla mrtvá těla 71 lidí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Převoz těl z nákladního auta na rakouské dálnici Video: Reuters

 
Článek

“Mí kolegové pracovali celou noc,” řekl v pátek policejní mluvčí Helmut Marban a dodal, že byla zajištěna všechna těla. Ta budou následně převezena do Vídně. Mezi oběťmi jsou i ženy.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Vůz byl v odstavném pruhu u města Neusiedl objeven ve čtvrtek ráno. Úřady odhadovaly, že v nákladovém prostoru je nejméně dvacet lidí, o nichž se předpokládá, že to byli pašovaní migranti.

Foto: Ronald Zak, ČTK/AP

Vyšetřovatelé u nákladního auta, ve kterém byly ostatky desítek uprchlíků.

Policie upozorňovala, že mrtvých může být až padesát. Vyšetřovatelé to nebyli ve čtvrtek na místě schopni určit, protože prostor byl lidmi nacpaný a těla se už v horku rozkládala. [celá zpráva]

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Nákladní vůz s mrtvými uprchlíky ve východním Rakousku Video: Reuters

Rakouský server v pátek také uvedl, že lidé se zřejmě pokoušeli silou dostat ven, o čemž svědčí několik metrů dlouhá prasklina ve stěně nákladového prostoru. Rakouská policie se domnívá, že lidé byli už mrtví, když auto přejíždělo maďarsko-rakouskou hranici.

Rumunský řidič zřejmě vůz odstavil ve středu večer a utekl. Policie po něm pátrá.

Nákladní automobil podle maďarského serveru index.hu patřil donedávna firmě muže z města Kecskemét. Podnikatel podle serveru vlastnil několik dalších společností, které většinou zkrachovaly. Firmu, které auto patřilo, letos v květnu převzal občan Ukrajiny.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám