Hlavní obsah

Nočním vlkům zajistíme klidný průjezd, brání ruské motorkáře šéf polské levice

Právo, PM

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Polsko by mohla ohrozit ruská tanková divize, ale v žádném případě ne 30 motorkářů, kteří se chystají projet přes Polsko do Berlína a 9. května tam oslavit sovětské vítězství nad fašismem, prohlásil šéf Svazu demokratické levice (SLD) Leszek Miller. To, že polská vláda označuje akci za provokaci, je trapným divadlem, které vládu kompromituje, zdůraznil politik v televizi TVN24.

Foto: Profimedia.cz

Šéf Nočních vlků Alexander Zaldostanov řečený Chirurg

Článek

„Ruským motorkářům z klubu Noční vlci zajistíme klidný a bezpečný průjezd Polskem tak, jak ho oni zajišťují pro nás už 14 let během všech našich cest po Rusku,“ uvedl na víkendovém sjezdu polských motorkářů na Jasné Hoře v Čenstochové lídr Wiktor Wegrzyn.

Dodal, že polští motorkáři budou 27. dubna v 9 hodin čekat na hraničním přechodu Brest-Terespol na ruské kolegy a následně je doprovodí během celé trasy v Polsku.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

BEZ KOMENTÁŘE: Jízda Nočních vlků na archivních záběrech

Kolona 21 ruských aut s posádkami, která vyrazila 18. dubna z Moskvy a míří přes Polsko a ČR do německého Torgau, kde si její členové chtějí připomenout 70. výročí vítězství nad fašismem, překročila v úterý vpodvečer polské hranice.

Účastníci dorazili ve středu do Varšavy, kde položili květy k pomníku padlých rudoarmějců. Televize TVP uvedla, že Poláci je přijímají srdečně a nedošlo k žádným incidentům.

Jízdu nazvanou Cesty slávy, které se účastní ruští veteráni z Afghánistánu a Čečenska, považují polská média za předvoj Nočních vlků.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám